Παραβίαση δεδομένων στην Universal Music Group

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Παραβίαση δεδομένων στην Universal Music Group
https://www.secnews.gr/623526/paraviasi-dedomenwn-sthn-universal-music-group/
Oct 4th 2024, 15:45

Η Universal Music Group υπήρξε θύμα παραβίασης δεδομένων στα μέσα Ιουλίου, με αποτέλεσμα την παραβίαση ορισμένων δεδομένων της.







Σύμφωνα με κατάθεση στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μέιν, η UMG εντόπισε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα σε μία από τις εσωτερικές εφαρμογές της και συνεργάστηκε αμέσως με ειδικούς για διερεύνηση και αποκατάσταση. Η παραβίαση σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου 2024.



Διαβάστε ακόμη: Εφαρμογή καταγράφει τα τραγούδια που ακούνε οι περαστικοί



«Διαπιστώσαμε ότι μη εξουσιοδοτημένος χρήστης απέκτησε δεδομένα που μπορεί να περιλάμβαναν προσωπικές πληροφορίες. Προσλάβαμε μια εταιρεία για να ελέγξει τα δεδομένα που είχαν διεισδύσει. Λάβαμε τα αποτελέσματα στις 30 Αυγούστου 2024 και συνεργαστήκαμε με δικηγόρο για να αποφασίσουμε ποια άτομα θα ειδοποιήσουμε», αναφέρει η ειδοποίηση της UMG.



Η παραβίαση επηρέασε τα δεδομένα 680 κατοίκων των ΗΠΑ. Ο χάκερ είχε πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία, όπως ονόματα και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Η UMG δεν βρήκε στοιχεία κατάχρησης των διαρροών αυτών.



Δείτε περισσότερα: Χάκερς κρύβουν Malware σε πλαστά «διαγραμμένα αρχεία Diddy»



Στα άτομα που επηρεάστηκαν, η UMG προσφέρει δωρεάν 24μηνη συνδρομή στην Experian IdentityWorks, υπηρεσία παρακολούθησης πιστώσεων και προστασίας από κλοπή ταυτότητας. Η κατάθεση δεν αναφέρει αν ευαίσθητες πληροφορίες ή συστήματα της εταιρείας επηρεάστηκαν. Καμία συμμορία ransomware ή άλλος παράγοντας απειλής από το Cybernews δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.







Η Universal Music Group είναι μια ολλανδο-αμερικανική πολυεθνική μουσική εταιρεία. Μαζί με τη Sony Music Group και τη Warner Music Group, αποτελεί μία από τις «Big Three» δισκογραφικές. Η έδρα της UMG βρίσκεται στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια και ο κατάλογός της περιλαμβάνει πάνω από τρία εκατομμύρια ηχογραφήσεις και τέσσερα εκατομμύρια συνθέσεις.



Διαβάστε επίσης: Η Apple λανσάρει νέα Creative Activities για τους δασκάλους



Πηγή: cybernews



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια