Το κέντρο υγείας UMC του Τέξας χτυπήθηκε από επίθεση Ransomware

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Το κέντρο υγείας UMC του Τέξας χτυπήθηκε από επίθεση Ransomware
https://www.secnews.gr/622725/kentro-igeias-umc-texas-xtipithike-apo-epithesi-ransomware/
Oct 1st 2024, 13:20

Ένα από τα λίγα κέντρα τραύματος επιπέδου 1 του Τέξας έξω από μια μεγάλη πόλη – και το μοναδικό στο Δυτικό Τέξας – το UMC, αναγκάζεται να εκτρέψει τους ασθενείς εξαιτίας μιας επίθεσης ransomware.



Δείτε επίσης: Το JPCERT μοιράζεται συμβουλές για τον εντοπισμό επιθέσεων ransomware






Το Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου (UMC) που εδρεύει στο Lubbock του Τέξας επιβεβαίωσε την επίθεση ransomware στις 27 Σεπτεμβρίου. Ενώ όλες οι εγκαταστάσεις παραμένουν ανοιχτές, η δήλωση αναφέρει ότι «θα συνεχίσουμε να εκτρέπουμε προσωρινά τους εισερχόμενους επείγοντες και μη ασθενείς μέσω ασθενοφόρων σε κοντινές εγκαταστάσεις υγείας μέχρι να επιλυθεί αυτό το ζήτημα. Κάνουμε προσαρμογές όπου είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε αναστάτωση στους ασθενείς μας και στις κρίσιμες υπηρεσίες μας».



Το ειδησεογραφικό κανάλι KCBD στο Lubbock είπε ότι το UMC «είναι το μόνο κέντρο τραυματισμού επιπέδου 1 σε απόσταση 400 μιλίων», καθιστώντας τις συνέπειες μιας επίθεσης ransomware στο δίκτυο υγειονομικής περίθαλψης δυνητικά καταστροφικές.



Εκτός του ότι είναι η 10η μεγαλύτερη πόλη στο Τέξας, με πληθυσμό 264.000 κατοίκους, το Lubbock κατέχει μια μυθική θέση στην αμερικανική μουσική ως γενέτειρα του Buddy Holly και πολλών άλλων μουσικών.



Δείτε ακόμα: Οι hackers Storm-0501 στοχεύουν hybrid cloud περιβάλλοντα με ransomware



Το UMC είπε ότι συνεργάζεται με «τρίτα μέρη που έχουν βοηθήσει άλλα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν παρόμοια θέματα… Οι ομάδες μας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για την ασφαλή αποκατάσταση των συστημάτων το συντομότερο δυνατό».






Τούτου λεχθέντος, το UMC είπε ότι «δεν έχει επί του παρόντος ένα εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών» από το ransomware και ορισμένα τμήματα και πάροχοι «εκτρέπουν τις διαδικασίες ή βρίσκονται σε διακοπή λειτουργίας».



Οι κλινικές UMC Physicians είναι ανοιχτές όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά «δεν λειτουργούν κανονικά» και τα μη επείγοντα εργαστήρια και το ακτινολογικό θα καθυστερήσουν. Οι ιστότοποι της UMC είναι επίσης αισθητά αργοί.



Τα αποτελέσματα μιας επίθεσης ransomware για την υγεία μπορεί να είναι καταστροφικά και η μη αυτόματη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεν ταιριάζει με τα σύγχρονα συστήματα και τους αυτοματισμούς. Οι διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μετά την επίθεση του NHS στο Λονδίνο, για παράδειγμα, οδήγησαν σε πτώση 96% στις εξετάσεις αίματος.



Δείτε επίσης: Νέα παραλλαγή Linux του Mallox ransomware βασίζεται σε κώδικα Kryptina



Οι επιθέσεις Ransomware, όπως αυτή που χτύπησε το UMC, αποτελούν μία από τις πιο διαδεδομένες κυβερνοαπειλές της εποχής μας. Πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες όπου οι επιτιθέμενοι αποκτούν πρόσβαση στα συστήματα ενός οργανισμού ή ενός ατόμου, κρυπτογραφώντας κρίσιμα δεδομένα και απαιτώντας λύτρα για την αποκατάσταση της πρόσβασης. Αυτού του είδους οι επιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές επιχειρησιακές διαταραχές και οικονομικές επιπτώσεις, καθώς η πληρωμή των λύτρων δεν εγγυάται πάντα την πλήρη αποκατάσταση των δεδομένων. Είναι ζωτικής σημασίας οι οργανισμοί να υιοθετήσουν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους για να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τέτοιου είδους απειλές.



Πηγή: thecyberexpress



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια