Uber: Συνεργασία με Avride για υπηρεσίες robotaxi και robot delivery

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Uber: Συνεργασία με Avride για υπηρεσίες robotaxi και robot delivery
https://www.secnews.gr/623310/uber-sinergasia-avride-gia-ipiresia-robotaxi-kai-robot-delivery/
Oct 3rd 2024, 17:41

Η Uber ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Avride (παλαιότερα γνωστή ως Yandex Self-Driving Group), η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες της (Uber) να μετακινούνται (robotaxi) και να δέχονται παραγγελίες (delivery) με τα αυτόνομα οχήματα και τα robot της εταιρείας (Avride).






Από αυτήν την εβδομάδα, οι πελάτες της Uber στο Ώστιν θα μπορούν να λαμβάνουν παραδόσεις Uber Eats από τα εξάτροχα ρομπότ της Avride. Αυτή η συμφωνία θα επεκταθεί αργότερα και στο Ντάλας και στο Τζέρσεϊ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ. Το 2025, τα αυτόνομα οχήματα της Avride θα είναι διαθέσιμα για τις μετακινήσεις ορισμένων πελατών της Uber στο Ντάλας.



Δείτε επίσης: Uber – Waymo: Υπηρεσίες robotaxi στο Austin και την Atlanta



Η Yandex ιδρύθηκε στη Ρωσία το 1997 με σκοπό να κυριαρχήσει στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης της χώρας. Η εταιρεία, όμως, ήθελε να επεκταθεί και στις ΗΠΑ. Το 2009, άνοιξε τα Yandex Labs στο Palo Alto.



Οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν και στα αυτόνομα οχήματα, αφού το τμήμα Yandex Taxi της εταιρείας εξαγόρασε όλες τις δραστηριότητες της Uber στη Ρωσία το 2017. Οι δύο εταιρείες σχημάτισαν μια κοινοπραξία, με πολλά στελέχη της Uber να συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Yandex. Το 2018, η Yandex ξεκίνησε την «πρώτη επιχείρηση ρομποταξί στον κόσμο» στη Μόσχα.



Η εταιρεία παρουσίασε ένα πλήρως αυτόνομο όχημα στο CES στο Λας Βέγκας το 2020 και στη συνέχεια άρχισε να δοκιμάζει αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς στο Ann Arbor του Μίσιγκαν. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε και τη δοκιμή ενός ρομπότ παράδοσης παραγγελιών.



Δείτε επίσης: Uber: Έλαβε πρόστιμο € 290 εκατ. από την DPA Ολλανδίας



Ωστόσο, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 επηρέασε τις δραστηριότητες της εταιρείας. Η Yandex αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία της και να απολύσει υπαλλήλους, αφού τα δυτικά κράτη άρχισαν να διακόπτουν τους δεσμούς με τις ρωσικές επιχειρήσεις. Η Uber πούλησε το μερίδιό της στην εταιρεία και τα στελέχη της απομακρύνθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Yandex.



Uber: Συνεργασία Avride για υπηρεσία robotaxi και robot delivery


Νωρίτερα αυτό το έτος, η Yandex Self-Driving μετονομάστηκε σε Avride αφού η μητρική εταιρεία (τώρα ονομάζεται Nebius) πωλήθηκε. Η εταιρεία έχει πλέον την έδρα της στο Ώστιν.



Τώρα η Uber συνεργάζεται με την Avride για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Η Uber έχει ανακοινώσει στο παρελθόν συνεργασίες με τις Waymo, Motional και WeRide για μετακινήσεις των πελατών με αυτόνομα αυτοκίνητα. Επίσης, συνεργάζεται με τις Serve, Cartken και Nuro για τις παραδόσεις προϊόντων μέσω ρομπότ.



Δείτε επίσης: Uber: Συνεργάζεται με την Cruise για δρομολόγια με ρομποταξί



Αυτές οι συνεργασίες τονίζουν τη σημασία της ομαδικής δουλειάς στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία τους, αυτές οι εταιρείες μπορούν να επιταχύνουν την πρόοδο προς ένα ασφαλέστερο, πιο αποτελεσματικό σύστημα μεταφορών που ωφελεί τόσο τους καταναλωτές όσο και το περιβάλλον.



Πηγή: www.theverge.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια