Εγκληματίες στη Νοτιοανατολική Ασία χρησιμοποιούν το Telegram

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Εγκληματίες στη Νοτιοανατολική Ασία χρησιμοποιούν το Telegram
https://www.secnews.gr/623807/egklimatikes-simmories-notioanatoliki-asia-xrisimopoioun-telegram/
Oct 7th 2024, 16:27

Μια νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών (συγκεκριμένα του UNODC) αναφέρει ότι οι εγκληματικές συμμορίες στη Νοτιοανατολική Ασία χρησιμοποιούν εκτενώς την εφαρμογή Telegram στα πλαίσια των παράνομων δραστηριοτήτων τους.






Η έκθεση αυτή βάζει στο στόχαστρο την αμφιλεγόμενη εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, λίγο αφότου η Γαλλία κατηγόρησε τον CEO, Pavel Durov, ότι επέτρεψε εγκληματική δραστηριότητα στην πλατφόρμα.



Δείτε επίσης: Διαρροή δεδομένων Star Health: Εκτέθηκαν δεδομένα 31 εκατ. πελατών μέσω Telegram



Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ανταλλάσσουν χακαρισμένα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων πιστωτικών καρτών, κωδικών πρόσβασης και πληροφοριών ιστορικού προγράμματος περιήγησης.



Εργαλεία που χρησιμοποιούνται για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένου deepfake λογισμικού και κακόβουλου λογισμικού κλοπής δεδομένων, πωλούνται επίσης στην εφαρμογή. Μη αξιόπιστες υπηρεσίες crypto exchange διαφημίζουν υπηρεσίες ξεπλύματος χρήματος.



Υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις ότι οι υπόγειες αγορές δεδομένων μετακινούνται στο Telegram και οι πωλητές προσπαθούν ενεργά να στοχεύσουν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος με έδρα τη Νοτιοανατολική Ασία», ανέφερε η έκθεση.



Δείτε επίσης: Το Telegram θα επιτρέπει την αναφορά παράνομου περιεχομένου σε ιδιωτικές συνομιλίες



Οι εγκληματικές συμμορίες στη Νοτιοανατολική Ασία στοχεύουν θύματα σε όλο τον κόσμο, με διάφορες απάτες. Πολλοί από τους επιτιθέμενους είναι κινεζικές ομάδες. Οι απατεώνες κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, από τις παράνομες δραστηριότητές τους.



Σύλληψη του CEO του Telegram



Ο Pavel Durov συνελήφθη στο Παρίσι τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, επέτρεπε την εγκληματική δραστηριότητα στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της διάδοσης σεξουαλικών εικόνων παιδιών. Ο Durov είναι ελεύθερος με εγγύηση, αυτή τη στιγμή, και έχει πει ότι η εφαρμογή έχει ήδη λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στην πλατφόρμα. Ανακοίνωσε ότι, από εδώ και στο εξής, θα μοιράζεται τους αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις IP των χρηστών με τις αρχές επιβολής του νόμου, μετά από έγκυρο νομικό αίτημα, εάν διαπιστωθεί ότι οι συγκεκριμένοι χρήστες παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας.



Εγκληματίες στη Νοτιοανατολική Ασία χρησιμοποιούν το Telegram


Είπε επίσης ότι η εφαρμογή θα αφαιρέσει ορισμένες λειτουργίες που χρησιμοποιούνταν για τη διευκόλυνση παράνομων δραστηριοτήτων.



Δείτε επίσης: Μετά τη σύλληψη του CEO, η σκοτεινή πλευρά του Telegram έρχεται στο φως



Η έκθεση ανέφερε ότι τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν οι εγκληματικές συμμορίες στη Νοτιοανατολική Ασία τους δίνει περισσότερο κίνητρο να συνεχίσουν, ενσωματώνοντας νέα malware, εργαλεία generative artificial intelligence και deepfake τεχνολογία στις δραστηριότητές τους.



Το UNODC είπε ότι είχε εντοπίσει περισσότερους από 10 παρόχους υπηρεσιών λογισμικού deepfake «που σχετίζονται με εγκληματικές ομάδες στη Νοτιοανατολική Ασία».



Η άνοδος των υπόγειων αγορών σε πλατφόρμες, όπως το Telegram, υπογραμμίζει την ολοένα και πιο εξελιγμένη χρήση της τεχνολογίας από εγκληματικά δίκτυα. Καθώς οι εγκληματίες συνεχίζουν να προσαρμόζονται και να καινοτομούν, είναι σημαντικό για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συμβαδίζουν με αυτές τις εξελίξεις μέσω της διεθνούς συνεργασίας και της εφαρμογής αποτελεσματικών μέτρων για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.



Μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα διακόψουμε αυτές τις παράνομες επιχειρήσεις και θα προστατεύσουμε τους ευάλωτους πληθυσμούς. Επιπλέον, τα άτομα θα πρέπει να είναι προσεκτικά όταν χρησιμοποιούν πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, καθώς τα προσωπικά τους στοιχεία και η ασφάλειά τους θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των κυβερνοεγκλημάτων απαιτεί μια πολύπλευρη προσέγγιση που περιλαμβάνει τόσο τις κυβερνητικές προσπάθειες όσο και την ατομική ευθύνη.



Πηγή: www.reuters.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια