Suricata: Open-Source σύστημα για ανίχνευση απειλών

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Suricata: Open-Source σύστημα για ανίχνευση απειλών
https://www.secnews.gr/623034/suricata-opne-source-systhma-gia-anixneush-apeilwn/
Oct 2nd 2024, 15:46

Το Suricata είναι ένα open-source σύστημα ανίχνευσης εισβολών δικτύου (IDS), σύστημα πρόληψης εισβολών (IPS) και μηχανή παρακολούθησης ασφαλείας δικτύου, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για την προστασία των δικτύων.







Χαρακτηριστικά Suricata



Καταγραφή και ανάλυση TLS/SSL: Με τον ισχυρό αναλυτή TLS της Suricata, μπορείτε να επιθεωρήσετε τις περισσότερες πτυχές των ανταλλαγών SSL/TLS απευθείας μέσω της γλώσσας συνόλου κανόνων του.



Διαβάστε σχετικά: Browser Company: Πρόγραμμα Bug Bounty για τον Arc Browser



Επιπλέον, το Suricata καταγράφει όλες τις ανταλλαγές κλειδιών, επιτρέποντας τη διεξοδική ανάλυση για να διασφαλίσει ότι το δίκτυό σας δεν είναι ευάλωτο σε παραβιασμένες αρχές έκδοσης πιστοποιητικών.



Καταγραφή HTTP: Αντί να προσθέτει επιπλέον υλικό για την παρακολούθηση της δραστηριότητας HTTP, η Suricata καταγράφει και καταγράφει όλες τις συνδέσεις HTTP σε οποιαδήποτε θύρα, αποθηκεύοντάς τις για μελλοντική ανάλυση—μια αποτελεσματική χρήση των υπαρχόντων IDS σας.



Δείτε περισσότερα: Χάκερ επιτίθενται στον διακομιστή Apache AXIS



Καταγραφή DNS: Το Suricata καταγράφει όλα τα ερωτήματα και τις απαντήσεις DNS, προσφέροντας πλήρη ορατότητα στη δραστηριότητα επίλυσης των domain στο δίκτυό σας.



Το έργο Suricata και ο κώδικάς του διατηρούνται και υποστηρίζονται από το Open Information Security Foundation (OISF), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στη διασφάλιση ότι το Suricata παραμένει open-source επ' αόριστον.



ΛΗΨΗ







Διαβάστε επίσης: Προσοχή! Hackers εκμεταλλεύονται κρίσιμη ευπάθεια Zimbra



Το Suricata μπορεί να εγκατασταθεί σε διάφορες διανομές μέσω έτοιμων δυαδικών πακέτων. Εναλλακτικά, για όσους έχουν εμπειρία στη μεταγλώττιση λογισμικού, η εγκατάσταση από πηγή είναι η προτιμώμενη επιλογή. Αυτή η μέθοδος προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο στη διαδικασία εγκατάστασης.



Πηγή: helpnetsecurity



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια