Καταγγελία: Οι υπάλληλοι της Snap γνώριζαν για περιστατικά sextortion στην πλατφόρμα

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Καταγγελία: Οι υπάλληλοι της Snap γνώριζαν για περιστατικά sextortion στην πλατφόρμα
https://www.secnews.gr/622909/kataggelia-ipalliloi-snap-gnorizan-peristatika-sextortion-platfoma/
Oct 2nd 2024, 11:41

Μια πρόσφατη αγωγή που κατατέθηκε από τον γενικό εισαγγελέα του New Mexico και στοχεύει τη Snap, ισχυρίζεται ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας ήταν ενήμεροι για τα περιστατικά sextortion στην πλατφόρμα.






Σε ένα σημείο της αγωγής αναφέρεται: «Μέχρι τον Νοέμβριο του 2022, οι υπάλληλοι της Snap έβλεπαν 10.000 αναφορές χρηστών για sextortion κάθε μήνα, ενώ αναγνώριζαν ότι αυτές οι αναφορές «πιθανότατα αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος αυτής της κατάχρησης», δεδομένης της ντροπής και άλλων στοιχείων που μπορεί να εμπόδισαν περαιτέρω αναφορές».



Σύμφωνα με την αγωγή, υπήρχε συγκεκριμένα μια υπόθεση με 75 αναφορές για «γυμνά, ανηλίκους και εκβιασμούς, ωστόσο ο λογαριασμός ήταν ακόμα ενεργός». Επιπλέον, το 2022, η εσωτερική έρευνα της Snap φέρεται να διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο των έφηβων κοριτσιών και το 30% των έφηβων αγοριών στην εφαρμογή είχαν εκτεθεί «σε ανεπιθύμητη επαφή με τρίτους».



Δείτε επίσης: ICO: Οι εταιρείες social media δεν προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών



Αυτοί οι ισχυρισμοί δείχνουν ότι η Snap και οι υπάλληλοί της γνώριζαν ότι τα παιδιά στην πλατφόρμα βρίσκονταν σε κίνδυνο (sextortion κλπ) αλλά δεν έκαναν πολλά για να διορθώσουν την κατάσταση. «Πρώην υπάλληλοι της ομάδας Snap Trust and Security παραπονέθηκαν ότι είχαν ελάχιστη επαφή με τα ανώτερα στελέχη, σε σύγκριση με την εργασία τους σε άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και ότι έμεινε πίσω η προσθήκη μηχανισμών ασφάλειας εντός εφαρμογής, επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλος Evan Spiegel έδωσε προτεραιότητα στο σχεδιασμό», αναφέρει η καταγγελία.



Η Snap, από τη μεριά της, λέει τα εξής: «Η εφαρμογή μας έχει σχεδιαστεί ως ένα μέρος επικοινωνίας με στενό κύκλο φίλων, με ενσωματωμένα προστατευτικά μέτρα και έχει κάνει σκόπιμες σχεδιαστικές επιλογές για να δυσκολεύει τους ξένους να ανακαλύψουν ανηλίκους στην υπηρεσία μας. Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τους μηχανισμούς και τις πολιτικές ασφαλείας μας, με τη χρήση τεχνολογιών για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό ορισμένων δραστηριοτήτων και την απαγόρευση φιλίας από ύποπτους λογαριασμούς. Επίσης, υπάρχει συνεργασία με τις αρχές επιβολής του νόμου και τις κυβερνητικές υπηρεσίες, μεταξύ πολλών άλλων».



Δείτε επίσης: Apple: Κατηγορείται από την NSPCC ότι υστερεί στην αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης



Σύμφωνα με την καταγγελία, οι υπάλληλοι της Snap κυκλοφόρησαν μια αναφορά το 2021 που περιελάμβανε παραδείγματα φερόμενων παιδόφιλων, που συνδέονταν με παιδιά ηλικίας οκτώ ετών μέσω του Snapchat και λάμβαναν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, φοβούνταν ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης θα έθεταν σε κίνδυνο το απόρρητο των χρηστών και θα «δημιουργούσαν δυσανάλογα έξοδα διαχείρισης».



Επιπλέον, οι εργαζόμενοι φέρεται να εντόπισαν κινδύνους και σε ορισμένες λειτουργίες του Snapchat, όπως το Quick Add. «Πρέπει να βρούμε νέες προσεγγίσεις που θα προστατεύουν τους πιο ευάλωτους χρήστες μας (ανήλικους) και θα δυσκολεύουν τους παιδόφιλους να τους βρουν μέσω quick add, search κ.λπ.», έγραψε ένα στέλεχος, σύμφωνα με την καταγγελία. Πράγματι, η Snap έκανε αργότερα μια αλλαγή, ώστε το Quick Add να εμφανίζεται μόνο για λογαριασμούς ατόμων ηλικίας 13 έως 17 ετών και όταν είχαν "ορισμένο αριθμό κοινών φίλων με αυτό το άτομο". Ωστόσο, σύμφωνα με την αγωγή, οι υπάλληλοι της Snap θεωρούσαν ότι υπήρχαν ακόμα σημαντικές ελλείψεις.



Δείτε επίσης: Εγκληματίες δημιουργούν νέες σεξουαλικές εικόνες παιδιών μέσω AI – Αξιοποιούν προηγούμενο υλικό θυμάτων



Καταγγελία: Οι υπάλληλοι της Snap γνώριζαν για περιστατικά sextortion στην πλατφόρμα


Αυτή η αγωγή εναντίον της Snap δείχνει οι εταιρείες κοινωνικών μέσων έχουν την ευθύνη να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευημερία των χρηστών. Καθώς όλο και περισσότερες περιπτώσεις διαδικτυακής εκμετάλλευσης έρχονται στο φως, είναι επιτακτική ανάγκη αυτές οι πλατφόρμες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να αποτρέψουν τέτοια περιστατικά. Αυτό περιλαμβάνει την εφαρμογή ισχυρότερων πρωτοκόλλων ασφάλειας, την παροχή πόρων στους χρήστες για να αναφέρουν κατάχρηση και την ενεργή παρακολούθηση για πιθανά red flags.



Επιπλέον, είναι σημαντικό για αυτές τις εταιρείες να αναγνωρίσουν τη σημασία προστασίας των νεαρών χρηστών στις πλατφόρμες τους. Καθώς οι νεότερες γενιές μεγαλώνουν σε έναν όλο και πιο ψηφιακό κόσμο, είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δίνουν προτεραιότητα στην προστασία των ανηλίκων από διαδικτυακούς θηρευτές και επιβλαβές περιεχόμενο.



Τέλος, είναι σημαντικό για τους γονείς και τους κηδεμόνες να έχουν ανοιχτές συνομιλίες με τα παιδιά τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Εκπαιδεύοντας τους νέους χρήστες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους του διαδικτύου και διδάσκοντάς τους πώς να προστατεύονται, μπορούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να πλοηγούνται στον ψηφιακό κόσμο με ασφάλεια. Είναι επίσης σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν τους ηλικιακούς περιορισμούς σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να επιβλέπουν ενεργά τις διαδικτυακές δραστηριότητες του παιδιού τους.



Πηγή: www.theverge.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια