Reuters: Ιρανοί χάκερ διακινούν emails της εκστρατείας του Τραμπ...

Nonews-NEWS.com



Reuters: Ιρανοί χάκερ διακινούν emails της εκστρατείας του Τραμπ...
http://www.nonews-news.com/2024/10/reuters-emails.html
Oct 25th 2024, 18:42



Τον περασμένο μήνα, οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν πως ομάδα Ιρανών χάκερ έστειλαν έγγραφα στην προεκλογική ομάδα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τα οποία «έκλεψαν» από την αντίστοιχη ομάδα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ... Σημειώνεται ότι όταν τα έγγραφα αυτά στάλθηκαν στον ομάδα του Μπάιντεν, αυτός είχε ήδη αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Επίσης τον Αύγουστο, οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τον Ιράν πως είχε χακάρει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Την κατηγορία αυτή απέρριψε η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, κάνοντας λόγο για «αβάσιμους ισχυρισμούς».
Σύμφωνα με αμερικανικές αρχές, οι Ιρανοί χάκερ επιχειρούν όλο αυτό το διάστημα να διοχετεύσουν έγγραφα της εκστρατείας του Τραμπ σε μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Reuters, αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε πλέον εν μέρει, καθώς μέλος των Δημοκρατικών δημοσίευσε μέρος των emails στον ιστότοπο American Muckrakers, ενώ τουλάχιστον ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος ανάρτησε σχετικό κείμενο στην πλατφόρμα Substack.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δραστηριότητες των Ιρανών χάκερ αποτελούν προσπάθεια να παρέμβουν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν κατηγορήσει το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα για προσπάθεια παρέμβασης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ξένοι παράγοντες αυξάνουν τις δραστηριότητές τους για να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές». Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε μια ομάδα χάκερ (αναφερόμενη ως Mint Sandstorm ή APT42) πως συνδέεται με την ιρανική κυβέρνηση και πως παραβίασε τα δεδομένα πολλών υπαλλήλων της εκστρατείας Τραμπ, μεταξύ του Μαΐου και του Ιουνίου κλέβοντας τους κωδικούς πρόσβασής τους.
Σημειώνεται επίσης ότι οι προεκλογικές ομάδες του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις έχουν ανακοινώσει πως έχουν δεχθεί κυβερνοεπιθέσεις.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια