OpenAI: Hackers χρησιμοποιούν εργαλεία AI για να επηρεάσουν τις εκλογές

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

OpenAI: Hackers χρησιμοποιούν εργαλεία AI για να επηρεάσουν τις εκλογές
https://www.secnews.gr/624387/openai-hackers-xrisimopoioun-ergaleia-ai-gia-na-epireasoun-ekologes/
Oct 10th 2024, 16:04

Νέα δεδομένα δείχνουν ότι τα εργαλεία της OpenAI χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για να επηρεάσουν τις εκλογές και τις σχετικές διαδικασίες σε όλο τον κόσμο.









Σε μια έκθεση 54 σελίδων, η OpenAI είπε ότι έχει διακόψει «περισσότερες από 20 επιχειρήσεις και παραπλανητικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τα μοντέλα μας». Κατά βάση, ψεύτικοι λογαριασμοί χρησιμοποιούσαν τα εργαλεία της OpenAI για να δημιουργήσουν παραπλανητικά άρθρα μέσω τεχνητής νοημοσύνης και παρόμοιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Η έκθεση της OpenAI δημοσιεύτηκε τώρα, περίπου ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Γενικά, το 2024 ήταν μια σημαντική χρονιά για τις εκλογές παγκοσμίως και αρκετές ακόμα χώρες έχουν προγραμματίσει εκλογές μέχρι το τέλος του έτους. Η άνοδος του περιεχομένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη έχει οδηγήσει σε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την παραπληροφόρηση που σχετίζεται με τις εκλογές. Ο αριθμός των deepfakes αυξάνεται κατά 900% κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία από την Clarity.



Δείτε επίσης: Η OpenAI λανσάρει τη νέα λειτουργία ChatGPT «Canvas»






Η παραπληροφόρηση στις εκλογές δεν είναι νέο φαινόμενο. Αποτελεί σημαντικό πρόβλημα ήδη από την προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ το 2016, όταν Ρώσοι άρχισαν να διαδίδουν ψεύτικο περιεχόμενο σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το 2020, αντίστοιχα, τα κοινωνικά δίκτυα πλημμύρισαν από παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια Covid και την εκλογική απάτη.



Σήμερα, οι νομοθέτες ανησυχούν περισσότερο για την άνοδο του generative AI, το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στα τέλη του 2022 με την κυκλοφορία του ChatGPT. Τώρα υιοθετείται από εταιρείες όλων των μεγεθών.



Η OpenAI έγραψε στην έκθεσή της ότι οι χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης που σχετίζονται με τις εκλογές «κυμαίνονταν από απλά αιτήματα για παραγωγή περιεχομένου, έως πολύπλοκες προσπάθειες πολλαπλών σταδίων για ανάλυση και απάντηση σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αφορούσε κυρίως τις εκλογές στις ΗΠΑ και τη Ρουάντα και σε μικρότερο βαθμό τις εκλογές στην Ινδία και την ΕΕ.



Δείτε επίσης: OpenAI: Προηγμένο voice feature για αλληλεπίδραση με το ChatGPT



Παραδείγματα κατάχρησης των εργαλείων AI



Στα τέλη Αυγούστου, Ιρανοί χρησιμοποίησαν εργαλεία της OpenAI για να δημιουργήσουν «άρθρα μεγάλης μορφής» και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις εκλογές στις ΗΠΑ.



Τον Ιούλιο, η εταιρεία απαγόρευσε λογαριασμούς ChatGPT στη Ρουάντα, που δημοσίευαν σχόλια στο X σχετικά με τις εκλογές.



Τον Ιούνιο, εντοπίστηκε μια άλλη εκστρατεία παραπληροφόρησης, που δημιουργούσε σχόλια σχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Γαλλία και την πολιτική στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία.



Τον Μάιο, μια ισραηλινή εταιρεία χρησιμοποίησε το ChatGPT για να δημιουργήσει σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με εκλογές στην Ινδία. Η OpenAI έγραψε ότι ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει την υπόθεση μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.



Δείτε επίσης: Η OpenAI κυκλοφορεί το o1 που "σκέφτεται" σαν άνθρωπος



OpenAI: Hackers χρησιμοποιούν εργαλεία AI για να επηρεάσουν τις εκλογές


Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την παρεμβολή στις εκλογές αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία για τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση δίκαιων και ασφαλών εκλογικών διαδικασιών. Υπογραμμίζει την ανάγκη για αυξημένα μέτρα κυβερνοασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης αμυντικών μηχανισμών που σχετίζονται συγκεκριμένα με την τεχνητή νοημοσύνη.



Υπάρχει επιτακτική ανάγκη για κανονισμούς και κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να διατηρηθεί η ακεραιότητα των δημοκρατικών διαδικασιών.



Είναι σημαντικό για όλους τους ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν για την προστασία των δημοκρατικών συστημάτων από τις κακόβουλες επιθέσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης.



Πηγή: www.cnbc.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια