Η OpenAI λανσάρει τη νέα λειτουργία ChatGPT «Canvas»

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η OpenAI λανσάρει τη νέα λειτουργία ChatGPT «Canvas»
https://www.secnews.gr/623368/i-openai-lansarei-th-nea-leitourgia-chatgpt-canvas/
Oct 4th 2024, 10:49

Η OpenAI παρουσίασε την Πέμπτη έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με το ChatGPT, μια λειτουργία που ονομάζεται «Canvas».







Αυτή η καινοτομία ανοίγει ένα ξεχωριστό παράθυρο δίπλα στο κανονικό παράθυρο συνομιλίας, προσφέροντας έναν χώρο εργασίας για τη σύνταξη και την κωδικοποίηση έργων. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν γραφή ή κώδικα απευθείας στο Canvas και να επισημαίνουν τμήματα της εργασίας τους για επεξεργασία από το μοντέλο. Το Canvas θα κυκλοφορήσει σε beta έκδοση στους χρήστες του ChatGPT Plus και Teams την Πέμπτη, και στους χρήστες Enterprise και Edu την επόμενη εβδομάδα.



Διαβάστε επίσης: OpenAI: Προηγμένο voice feature για αλληλεπίδραση με το ChatGPT



Πολλοί πάροχοι τεχνητής νοημοσύνης για καταναλωτές συγκλίνουν γύρω από επεξεργάσιμους χώρους εργασίας ως πρακτική προσέγγιση στη χρήση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Η νέα διεπαφή του ChatGPT προσφέρει δυνατότητες παρόμοιες με αυτές του Anthropic's Artifacts, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, καθώς και το viral coding πρόγραμμα Cursor. Το OpenAI προσπαθεί να ακολουθήσει τις προσφορές των ανταγωνιστών του, εισάγοντας νέες δυνατότητες στο ChatGPT για να ενισχύσει τη βάση των πληρωμένων χρηστών του.



Τα AI chatbots αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανά να ολοκληρώσουν μεγάλα έργα με μία μόνο προτροπή, αλλά συχνά μπορούν να παρέχουν ένα καλό σημείο εκκίνησης. Οι επεξεργάσιμοι χώροι εργασίας, όπως το Canvas, επιτρέπουν στους χρήστες να διορθώνουν τμήματα της εξόδου ενός chatbot AI που είναι λανθασμένα, χωρίς να χρειάζεται να αναθεωρούν την προτροπή τους και να δημιουργούν ένα εντελώς νέο τμήμα κώδικα.



"Αυτή είναι μια πιο φυσική διεπαφή για τη συνεργασία με το ChatGPT," δήλωσε ο διευθυντής προϊόντων της OpenAI, Daniel Levine, σε μια επίδειξη με το TechCrunch.



Δείτε περισσότερα: Ερευνητές αξιοποιούν το ChatGPT για ανίχνευση κακής χρήσης κρυπτογράφησης



Στο demo, ο Levine επέλεξε "GPT-4o με Canvas" από το αναπτυσσόμενο μενού επιλογής μοντέλων του ChatGPT. Ωστόσο, το OpenAI αναφέρει ότι τα παράθυρα του Canvas θα εμφανίζονται μόλις ανιχνευθεί ότι ένας ξεχωριστός χώρος εργασίας μπορεί να είναι χρήσιμος, για παράδειγμα, για μεγαλύτερες εξόδους ή περίπλοκες εργασίες κωδικοποίησης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ανοίξουν αυτόματα ένα παράθυρο έργου απλά γράφοντας "χρήση Canvas".



Ο Levine έδειξε επίσης πώς οι νέες δυνατότητες του ChatGPT μπορούν να βοηθήσουν στη σύνταξη ενός email. Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το ChatGPT να δημιουργήσει ένα email, το οποίο εμφανίζεται στο παράθυρο του Canvas. Στη συνέχεια, μπορούν να προσαρμόσουν το μήκος της γραφής χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιστικό. Μπορούν επίσης να επισημάνουν συγκεκριμένες προτάσεις και να ζητήσουν αλλαγές, όπως "κάντε το πιο φιλικό" ή να προσθέσουν emoji. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το ChatGPT να ξαναγράψει ολόκληρο το email σε άλλη γλώσσα.



Τα χαρακτηριστικά του Canvas κωδικοποίησης είναι ελαφρώς διαφορετικά. Ο Levine ζήτησε από το ChatGPT να δημιουργήσει έναν API web server στο Python, ο οποίος εμφανίστηκε στο παράθυρο του Canvas. Πατώντας το κουμπί "προσθήκη σχολίων", το ChatGPT προσθέτει ενσωματωμένη τεκμηρίωση για να εξηγήσει τον κώδικα σε απλή γλώσσα. Επιπλέον, αν επισημάνετε μια ενότητα που δημιούργησε το ChatGPT, μπορείτε να ζητήσετε από το chatbot να σας την εξηγήσει ή να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με αυτή.







Διαβάστε ακόμη: Η OpenAI κυκλοφορεί το o1 που "σκέφτεται" σαν άνθρωπος



Το ChatGPT έχει επίσης ένα νέο κουμπί "review code", το οποίο προτείνει συγκεκριμένες τροποποιήσεις για τον κώδικα στο παράθυρο, είτε αυτός έχει δημιουργηθεί είτε έχει γραφτεί από τον χρήστη, δίνοντάς τους την επιλογή να εγκρίνει, να επεξεργαστεί ή να απορρίψει. Εάν εγκρίνει, το ChatGPT θα προχωρήσει στην διόρθωση των σφαλμάτων.



Πηγή: techcrunch



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια