Παππάς για Novartis: «Πολιτική μεθόδευση για να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων...»

Nonews-NEWS.com



Παππάς για Novartis: «Πολιτική μεθόδευση για να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων...»
http://www.nonews-news.com/2024/10/novartis_01699215129.html
Oct 25th 2024, 12:40



«Μια πολιτική μεθόδευση για να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων» εκτίμησε ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι οι εξελίξεις για το καθεστώς των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1...Ειδικότερα, στην ερώτηση για την δικαστική απόφαση περί άρσης της προστασίας των μαρτύρων, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και ομολογημένο από την ίδια την εταιρεία. Υπήρξε πολιτική επιλογή για να συμβεί αυτό, που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στον νόμο των προστατευόμενων μαρτύρων του 2014, για τον οποίο υπήρχε και σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και τον ενίσχυσε αργότερα ο κ. Φλωρίδης».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο έχει αποφανθεί ότι δεν συνδέεται αιτιωδώς η κατάθεση των μαρτύρων στην Ελλάδα με αυτά που κατέθεσαν στην Αμερική. Πρόκειται για τάση εκδίκησης απέναντι στους προστατευόμενους μάρτυρες. Μέχρι πρότινος η ελληνική δικαιοσύνη είχε αποφανθεί ότι υπάρχει λόγος προστασίας των μαρτύρων.

Στα μάτια του ελληνικού λαού είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εδώ υπάρχει μια μεθόδευση που επιχειρεί να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα».

Ως προς την διαχείριση της υπόθεσης στην Ελλάδα, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι «δεν έπρεπε να πάει στην Δικαιοσύνη απευθείας η υπόθεση. Θα έπρεπε να είχε γίνει πρώτα μια Προανακριτική Επιτροπή στην Βουλή, τουλάχιστον για τους Υπουργούς Υγείας, γιατί έτσι θα υπήρχαν και περισσότεροι μάρτυρες».
Ο Νίκος Παππάς μίλησε και για την επιλογή του πρωθυπουργού να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας στην Βουλή, όταν εκείνος πήρε τον λόγο.

Συγκεκριμένα, ως προς όσα διαδραματίστηκαν στο Κοινοβούλιο, μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Παππάς είπε πως ήταν «ασεβής ως προς τους θεσμούς, δειλός γιατί δεν κάθισε να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός, διότι εφαρμόζει τον νόμο που εμείς ψηφίσαμε ανελλιπώς από το 2019 και μεταξύ μας, είπα και στην βουλή, τον νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα έπρεπε να τον λέμε "νόμο Παππά – Μητσοτάκη" γιατί τον εφαρμόζει έκτοτε».

«Προκάλεσε μια πόλωση σε ένα θέμα στο οποίο απομονώθηκε και από την άλλη έχουμε από το τέλος Σεπτεμβρίου ζητήσει ενημέρωση για τα εθνικά θέματα, αλλά δεν υπάρχει. Θα έρθει εδώ ο κ. Φιντάν να τον δει ο κ. Γεραπετρίτης και θα ακούμε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και εμείς δεν θα ξέρουμε τίποτα;», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε ακόμη πως «είναι επιλογή που καταδικάστηκε από όλα τα κόμματα. Ο κ. Μητσοτάκης επιδεικνύει αλαζονεία που δεν συνάδει με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Εγώ θα είμαι κάθε μέρα στην Βουλή. Τι θα κάνει; Θα μπαίνει κάθε μέρα και θα φεύγει;»...




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια