Nintendo: Έκλεισε τον Switch emulator Ryujinx;

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Nintendo: Έκλεισε τον Switch emulator Ryujinx;
https://www.secnews.gr/623156/nintendo-ekleise-ton-switch-emulator-ryujinx/
Oct 3rd 2024, 11:49

Η Nintendo φαίνεται να έχει κερδίσει τη μάχη για να αναστείλει τους πιο δημοφιλείς Nintendo Switch emulators.







Τον Μάρτιο, μήνυσε τη Yuzu με στόχο την εξάλειψή της, και τώρα φαίνεται πως έχει πείσει τον κύριο ανταγωνιστή της, Ryujinx, να κλείσει επίσης.



Η σελίδα λήψης του Ryujinx είναι πλέον κενή, το GitHub του έχει αφαιρεθεί, και οι σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα καθώς και το επίσημο Discord περιέχουν τώρα μια πιθανή εξήγηση: Η Nintendo προσέγγισε τον κύριο προγραμματιστή και τον έπεισε να τερματίσει οριστικά το έργο.



Διαβάστε επίσης: The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom – Νέα εμπειρία παιχνιδιού!



«Χθες, η Nintendo επικοινώνησε με τον gdkchan και του προσέφερε συμφωνία για να σταματήσει την εργασία του στο έργο, να καταργήσει τον οργανισμό και όλα τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία που ελέγχει», αναφέρει ο προγραμματιστής και συντονιστής ripinperiperi στο Discord. «Ενώ περιμένουμε την επιβεβαίωση αν θα αποδεχτεί τη συμφωνία, ο οργανισμός έχει ήδη αφαιρεθεί, οπότε νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ποιο είναι το αποτέλεσμα».



Το υπόλοιπο μήνυμα του ripinperiperi αποτελεί εγκώμιο για το έργο, περιλαμβάνοντας βίντεο που δείχνουν την πρόοδο της ομάδας Ryujinx στις θύρες iOS και Android του Nintendo Switch emulator, καθώς και άλλες σημαντικές αλλαγές που πιθανώς δεν θα αποσταλούν ποτέ.



Δείτε περισσότερα: Πέντε νέα παιχνίδια στο Steam που ίσως δεν προσέξατε!



Η Nintendo δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε στο The Verge ότι έκανε συμφωνία με τον προγραμματιστή. Αντίθετα, ο εκπρόσωπος της Nintendo, Eddie Garcia, παρέπεμψε στον υπεύθυνο δημοσίων υποθέσεων της Entertainment Software Association, Aubrey Quinn — ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει εκ μέρους της Nintendo. Προφανώς, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα.



Σε σύγκριση με τη Yuzu, το Ryujinx φαινόταν σχετικά αλώβητο. Υπήρχαν φήμες ότι ο κύριος προγραμματιστής GDKChan είχε έδρα στη Βραζιλία, μια emulation-friendly χώρα, αν και δεν βρήκα ποτέ αποδείξεις για αυτό όταν ανέφερα τα δεινά του κόσμου των emulators νωρίτερα φέτος. Σίγουρα, δεν ακούσαμε ποτέ για μήνυση κατά της Ryujinx, ούτε η Nintendo κυνηγούσε τον διακομιστή Discord ή υπέβαλε DMCA κατά του GitHub, όπως παρακολουθήσαμε με άλλους Switch emulators. (Το GitHub δεν εμφανίζει προς το παρόν αίτημα κατάργησης DMCA για το Ryujinx.)







Διαβάστε ακόμη: SteelSeries: Κυκλοφορεί gaming ακουστικά για Xbox, PlayStation ή PC



Ενώ οι emulators είναι τεχνικά νόμιμοι σε γενικές γραμμές, τίποτα δεν εμποδίζει τη Nintendo να υποβάλει αγωγές που οι indie προγραμματιστές δεν έχουν την πολυτέλεια να αντιμετωπίσουν, να υποβάλει αιτήματα κατάργησης DMCA ή απλώς να ασκήσει πίεση σε οργανισμούς όπως το Discord και το GitHub για να καταρρίψουν τα έργα αυτά μόνοι τους.



Πηγή: theverge



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια