NASA: Αναβάλλεται η εκτόξευση Europa Clipper λόγω τυφώνα Milton

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

NASA: Αναβάλλεται η εκτόξευση Europa Clipper λόγω τυφώνα Milton
https://www.secnews.gr/623674/nasa-anaballetai-ektokseusi-europa-clipper-logo-tifona/
Oct 7th 2024, 14:39

Η εκτόξευση του διαστημικού ανιχνευτή Europa Clipper είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, ωστόσο ο τυφώνας Milton άλλαξε τα σχέδια.









Το διαστημικό σκάφος θα ξεκινούσε το ταξίδι του από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy (KSC) της NASA, στη Φλόριντα. Τη μεταφορά του έχει αναλάβει η SpaceX, μέσω ενός πυραύλου Falcon Heavy.



«Η NASA και η SpaceX αποσύρονται από την προσπάθεια εκτόξευσης της αποστολής Europa Clipper, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, λόγω των αναμενόμενων συνθηκών στην περιοχή», έγραψαν αξιωματούχοι της NASA την Κυριακή (6 Οκτωβρίου).



Δείτε επίσης: Freya Castle: Το Perseverance της NASA ανακάλυψε ασυνήθιστο ασπρόμαυρο βράχο στον Άρη






Οι ειδικοί είπαν ότι ο τυφώνας Milton αναμένεται να κινηθεί προς την περιοχή εκτόξευσης. «Ισχυροί άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται στις περιοχές του Cape Canaveral και Merritt Island στην ανατολική ακτή της Φλόριντα».



Οι ομάδες εκτόξευσης έχουν ασφαλίσει το Europa Clipper μέσα στο υπόστεγο της SpaceX στο ιστορικό Συγκρότημα Εκτόξευσης 39Α. Το υπόλοιπο κέντρο της NASA έχει αρχίσει επίσης να προετοιμάζεται για την άφιξη του τυφώνα Milton.



«Η ασφάλεια της ομάδας εκτόξευσης είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και θα ληφθούν όλες οι προφυλάξεις για την προστασία του διαστημικού σκάφους Europa Clipper», δήλωσε στην ενημέρωση ο Tim Dunn, ανώτερος διευθυντής στο Πρόγραμμα Υπηρεσιών Εκτόξευσης της NASA.



Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε πότε θα μπορέσει να πετάξει το Europa Clipper, αλλά έχει το περιθώριο να το κάνει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. Μια πιθανή ημερομηνία είναι και η 12η Οκτωβρίου, αλλά όλα θα κριθούν από τις καιρικές συνθήκες.



Δείτε επίσης: NASA: Το Juno τράβηξε λεπτομερή φωτογραφία του παγωμένου φεγγαριού Ευρώπη



Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το διαστημικό σκάφος θα φτάσει στο σύστημα του Δία το 2030. Θα περιφέρεται γύρω από τον πλανήτη, αλλά θα μελετήσει κυρίως το φεγγάρι Ευρώπη, το οποίο πιστεύεται ότι φιλοξενεί έναν τεράστιο ωκεανό υγρού νερού κάτω από το παγωμένο κέλυφος του.






Το Europa Clipper θα χρησιμοποιήσει τα εννέα επιστημονικά του όργανα για να μελετήσει αυτόν τον ωκεανό και να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν αν η Ευρώπη θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή. Οι παρατηρήσεις του ανιχνευτή θα βοηθήσουν επίσης τους επιστήμονες να εντοπίσουν πιθανές τοποθεσίες προσεδάφισης για να γίνουν έρευνες σχετικά με το αν υπάρχει ήδη κάποιο ίχνος ζωής στην επιφάνεια του φεγγαριού.



Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής αποτελεί ένα βασικό στόχο πολλών διαστημικών αποστολών και το Europa Clipper δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει συστατικά που είναι απαραίτητα για τη ζωή. Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει σημάδια για την ύπαρξη χημικών στοιχείων, όπως ο άνθρακας και το υδρογόνο και πιστεύουν ότι υπάρχει σημαντική ποσότητα νερού, περίπου δύο φορές περισσότερη από αυτή των γήινων ωκεανών.



Δείτε επίσης: Η NASA εξετάζει την ανακύκλωση σκουπιδιών στο φεγγάρι



Η αποστολή στοχεύει να συγκεντρώσει στοιχεία για να επιβεβαιώσει ή να αντικρούσει αυτές τις υποθέσεις. Επιπλέον, η κατανόηση των συνθηκών που επικρατούν στην Ευρώπη μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους παγωμένους κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα και πέρα ​​από αυτό.



Πηγή: www.space.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια