Microsoft Defender: Ανίχνευση μη ασφαλών Wi-Fi δικτύων και ειδοποίηση χρηστών

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Microsoft Defender: Ανίχνευση μη ασφαλών Wi-Fi δικτύων και ειδοποίηση χρηστών
https://www.secnews.gr/622659/microsoft-defender-anixneusi-mi-asfalon-wi-fi-diktion-eidopoihsh-xriston/
Oct 1st 2024, 14:43

Το Microsoft Defender μπορεί τώρα να εντοπίζει αυτόματα και να ειδοποιεί τους χρήστες με συνδρομή Microsoft 365 Personal ή Family, όταν είναι συνδεδεμένοι σε μη ασφαλή δίκτυα Wi-Fi.









Η Microsoft προσφέρει ήδη το Defender VPN που προστατεύει το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών όταν συνδέονται σε δημόσιο Wi-Fi ή σε ένα μη αξιόπιστο δίκτυο. Αυτό το κάνει κρυπτογραφώντας και δρομολογώντας το traffic στο Διαδίκτυο μέσω των servers της Microsoft και αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP.



Τώρα, όμως, το Microsoft Defender έλαβε μια ενημέρωση για να ειδοποιεί αυτόματα τους χρήστες όταν υπάρχει κίνδυνος επίθεσης.



"Προσθέσαμε ανίχνευση για μη ασφαλές Wi-Fi (ύποπτο Wi-Fi). Αυτές οι ανιχνεύσεις είναι δυνατές χρησιμοποιώντας τα Defender heuristics που εξετάζουν πολλαπλά χαρακτηριστικά ενός σημείου πρόσβασης Wi-Fi, για να προσδιοριστεί εάν είναι ύποπτο", δήλωσε η Microsoft.



Δείτε επίσης: VPN: Πώς βοηθούν στην προστασία της ιδιωτικότητας






"Όπως και με το unsecure Wi-Fi, λαμβάνετε επίσης μια ειδοποίηση για unsafe Wi-Fi και μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Defender VPN για πρόσθετη ασφάλεια".



Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε εισβολείς που δημιουργούν ένα ψεύτικο σημείο ασύρματης πρόσβασης για να εξαπατήσουν τους χρήστες να συνδεθούν σε αυτό, στα πλαίσια Evil Twin επιθέσεων. Αφού συνδεθούν τα θύματα, οι επιτιθέμενοι μπορούν να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες σε επιθέσεις Man-in-the-Middle (MiTM) ή να χρησιμοποιήσουν τεχνικές phishing για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.



​Οι ειδοποιήσεις για μη ασφαλές Wi-Fi είναι πλέον διαθέσιμες στο Microsoft Defender για Android, iOS, Windows και macOS.



Η εταιρεία είπε ότι η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και τον Καναδά. Θα προστεθούν περισσότερες χώρες τους επόμενους μήνες στην Ευρώπη, την Ασία και σε περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.



Το Microsoft Defender VPN παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2023 σε συσκευές Android στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν διαθέσιμο στο Microsoft Defender για ιδιώτες.



Η Microsoft λέει ότι το Defender VPN θα στείλει ανώνυμα δεδομένα υπηρεσίας στους διακομιστές της εταιρείας, αλλά δεν θα συλλέγει δεδομένα περιήγησης, ιστορικό, προσωπικά στοιχεία ή τη φυσική τοποθεσία της συσκευής σας.



Δείτε επίσης: Zoom: Νέες επιχειρηματικές δυνατότητες για ενίσχυση της ασφάλειας



Αυτά τα ανώνυμα δεδομένα περιέχουν στοιχεία όπως η διάρκεια χρήσης του VPN, η ποσότητα του VPN bandwidth που χρησιμοποιείται και τα ονόματα σημείων πρόσβασης Wi-Fi που εντοπίστηκαν ως δυνητικά κακόβουλα (για έρευνα). Το τελευταίο αποστέλλεται στους διακομιστές μόνο μετά τη συναίνεση του χρήστη.






Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε ένα (δημόσιο συνήθως) Wi-Fi είναι επικίνδυνο, καθώς οι hackers συχνά τα εκμεταλλεύονται για υποκλέψουν τα δεδομένα σας. Τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi δεν προστατεύονται, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε βρίσκεται εντός εμβέλειας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά χωρίς κωδικό πρόσβασης ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας. Αυτό διευκολύνει τους hackers να δημιουργήσουν ψεύτικα hotspot και να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να συνδεθούν σε αυτά αντί για νόμιμα δίκτυα.



Αφού συνδεθούν, οι hackers μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες μεθόδους, όπως επιθέσεις man-in-the-middle, για να υποκλέψουν το traffic σας στο Διαδίκτυο και να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες, όπως διαπιστευτήρια σύνδεσης, αριθμούς πιστωτικών καρτών και ευαίσθητα έγγραφα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας, οικονομική απάτη ή ακόμα και εκβιασμό.



Δείτε επίσης: Ανθεκτικά πρωτόκολλα ασφάλειας για κβαντικούς υπολογιστές



Επιπλέον, τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi συχνά συντηρούνται ελάχιστα και δεν ενημερώνονται τακτικά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας. Αυτό τα καθιστά ευάλωτα σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να μολύνουν τη συσκευή σας και να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα σας. Οι hackers μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν εργαλεία ανίχνευσης Wi-Fi για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε ένα δίκτυο και να στοχεύσουν συγκεκριμένα άτομα για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.



Με το ενημερωμένο Microsoft Defender, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα ύποπτα δίκτυα Wi-Fi, ώστε να ενεργοποιείτε άμεσα την υπηρεσία VPN και να προστατεύεστε.



Πηγή: www.bleepingcomputer.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια