Microsoft: Νέες AI δυνατότητες για βελτίωση της αναζήτησης στα Windows

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Microsoft: Νέες AI δυνατότητες για βελτίωση της αναζήτησης στα Windows
https://www.secnews.gr/622840/microsoft-nees-ai-dinatotites-gia-beltiosi-anazitisis-windows/
Oct 1st 2024, 17:52

Η Microsoft χρησιμοποιεί μοντέλα AI για να βελτιώσει την αναζήτηση στα Windows (Windows search) στα νέα Copilot Plus PCs.






Αυτές οι βελτιώσεις θα διευκολύνουν την εύρεση και την αλληλεπίδραση με εικόνες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έγγραφα, ακόμη και βίντεο. Όλες αυτές οι δυνατότητες που βασίζονται στο AI, θα φτάσουν στα Copilot Plus PCs από τον Νοέμβριο.



Η βελτιωμένη αναζήτηση των Windows θα εμφανιστεί πρώτα στο File Explorer σε υπολογιστές Copilot Plus. Θα επιτρέπει να αναζητήσετε εικόνες χρησιμοποιώντας λέξεις, ακόμα κι αν η λέξη αναζήτησης δεν βρίσκεται στη φωτογραφία ή το όνομα του αρχείου.



Δείτε επίσης: Microsoft Defender: Ανίχνευση μη ασφαλών Wi-Fi δικτύων και ειδοποίηση χρηστών



"Η αναζήτηση με τεχνητή νοημοσύνη καθιστά πολύ πιο εύκολη την εύρεση σχεδόν οποιουδήποτε στοιχείου", λέει ο Yusuf Mehdi, στέλεχος της Microsoft. "Δεν χρειάζεται πλέον να θυμάστε ονόματα αρχείων και τοποθεσίες εγγράφων, ούτε καν συγκεκριμένα ονόματα λέξεων. Τα Windows θα κατανοήσουν την πρόθεσή σας και θα ταιριάξουν με το σωστό έγγραφο, εικόνα, αρχείο ή email".



Η AI αναζήτηση θα είναι διαθέσιμη "τους επόμενους μήνες" στο Windows search interface και μέσω του πλαισίου αναζήτησης που εμφανίζεται στη διεπαφή "Ρυθμίσεις".



Επιπλέον, η Microsoft αξιοποιεί τα NPU chips σε νέους υπολογιστές Copilot Plus για να ενεργοποιήσει την τοπική αναζήτηση στο περιεχόμενο του OneDrive, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί στο διαδίκτυο.



Παράλληλα με την αναζήτηση των Windows, η Microsoft θα κυκλοφορήσει και το Click to Do σε υπολογιστές Copilot Plus, κάτι που μοιάζει πολύ με τη λειτουργία Circle to Search της Google.



Δείτε επίσης: Microsoft: Το Windows Recall μπορεί τώρα να αφαιρεθεί






"Το «Click to Do» καταλαβαίνει όλα όσα έχετε δει στην οθόνη σας και ενεργοποιεί χρήσιμες συντομεύσεις για ενέργειες που θα σας βοηθήσουν να αναζητήσετε, να μάθετε, να επεξεργαστείτε, να ψωνίσετε κλπ", εξηγεί ο Mehdi. "Λειτουργεί σε οποιαδήποτε παράθυρα, έγγραφο, εικόνα ή ακόμα και βίντεο".



Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε το Click to Do σε ένα βίντεο YouTube που παρακολουθείτε για να κάνετε μια οπτική αναζήτηση σε ένα στοιχείο που εμφανίζεται στο βίντεο, χρησιμοποιώντας το Bing. Το Click to Do μπορεί, επίσης, να βοηθήσει με ενέργειες που σχετίζονται με κείμενο, όπως η επανεγγραφή ή η σύνοψη εγγράφων ή η επεξήγηση κειμένου και η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.



Δείτε επίσης: Το νέο Copilot της Microsoft θα σας διαβάζει τις ειδήσεις



Η Microsoft θα ξεκινήσει να δοκιμάζει αυτές τις νέες δυνατότητες αναζήτησης AI (και το Click to Do) στο Windows Insiders, σε Copilot Plus PCs. Η κυκλοφορία θα ξεκινήσει σταδιακά από τον Νοέμβριο.



Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, μπορούμε να περιμένουμε ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην αναζήτηση των Windows μέσω της χρήσης AI και της μηχανικής εκμάθησης. Η Microsoft επενδύει συνεχώς σε αυτές τις τεχνολογίες για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη και να κάνει την εύρεση πληροφοριών σε συσκευές Windows πιο αποτελεσματική και εξατομικευμένη.



Πηγή: www.theverge.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια