Η Meta αφαιρεί ψεύτικους λογαριασμούς στη Μολδαβία

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Η Meta αφαιρεί ψεύτικους λογαριασμούς στη Μολδαβία
https://www.secnews.gr/624641/meta-afairei-pseftikous-logariasmous-moldavia/
Oct 11th 2024, 15:35

Η Meta Platforms Inc, δήλωσε την Παρασκευή ότι αφαίρεσε ένα δίκτυο ομαδικών λογαριασμών που στόχευαν ρωσόφωνους στη Μολδαβία, ενόψει των εκλογών στη χώρα στις 20 Οκτωβρίου, για παραβίαση της πολιτικής της εταιρείας για τους ψεύτικους λογαριασμούς.



Δείτε επίσης: Meta: Περιορίζει τη χρήση δεδομένων για εξατομικευμένες διαφημίσεις






Η Μολδαβία, με πληθυσμό περίπου 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας και έχει μια ρουμανόφωνη πλειοψηφία και μια μεγάλη ρωσόφωνη μειονότητα.



Η φιλοδυτική πρόεδρός της Maia Sandu επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές αυτόν τον μήνα, όταν η χώρα θα διεξάγει επίσης δημοψήφισμα για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Οι ψεύτικοι λογαριασμοί άσκησαν κριτική στην Πρόεδρο Sandu, στους πολιτικούς που είναι υπέρ της ΕΕ και στους στενούς δεσμούς μεταξύ Μολδαβίας και Ρουμανίας και υποστήριζαν φιλορωσικά κόμματα στη Μολδαβία, σύμφωνα με τη Meta.



Η εταιρεία είπε ότι η λειτουργία της επικεντρώθηκε σε περίπου δώδεκα εικονικές, ρωσόφωνες ειδησεογραφικές επωνυμίες που παρουσιάζονται ως ανεξάρτητες οντότητες με παρουσία σε πολλαπλές υπηρεσίες διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, Telegram, OK.ru και TikTok.



Δείτε ακόμα: Meta: Συνεργασία με βρετανικές τράπεζες για καταπολέμηση απατών



Η Meta είπε ότι αφαίρεσε επτά λογαριασμούς στο Facebook, 23 σελίδες, μία ομάδα και 20 λογαριασμούς στο Instagram για παραβίαση της πολιτικής της, η οποία είναι γνωστή ως «πολιτική συντονισμένης αυθεντικής συμπεριφοράς».






Περίπου 4.200 λογαριασμοί ακολούθησαν μία ή περισσότερες από τις 23 σελίδες και περίπου 335.000 λογαριασμοί ακολούθησαν έναν ή περισσότερους από τους λογαριασμούς Instagram στη Μολδαβία, είπε η Meta.



Η εταιρεία είπε επίσης ότι η πλειονότητα των οπαδών των ψεύτικων λογαριασμών είχαν έδρα εκτός Μολδαβίας, γεγονός που τους έκανε να φαίνονται πιο δημοφιλείς. Η κυβέρνηση της Μολδαβίας έχει καταγγείλει την επίμονη ρωσική ανάμιξη στις υποθέσεις της χώρας, ενώ η Μόσχα κατηγόρησε τη Sandu και την ομάδα της ότι υποδαυλίζουν τη «ρωσοφοβία».



Δείτε επίσης: Συνέδριο της Meta σχετικά με το Dual AI και την εικονική πραγματικότητα



Η αύξηση των ψεύτικων λογαριασμών στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Meta, έχει γίνει μια σημαντική πρόκληση, επηρεάζοντας ιδιαίτερα την ακεραιότητα των αλληλεπιδράσεων των χρηστών και την αξιοπιστία των δεδομένων. Αυτά τα εικονικά προφίλ δημιουργούνται συχνά για να χειραγωγούν τις διαδικτυακές συνομιλίες, να διαδίδουν παραπληροφόρηση ή να συμμετέχουν σε δόλιες δραστηριότητες, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τα άτομα όσο και τους οργανισμούς. Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναπτύσσουν συνεχώς εξελιγμένους αλγόριθμους και χρησιμοποιούν εργαλεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό και την έγκαιρη κατάργηση τέτοιων λογαριασμών. Ωστόσο, η μάχη κατά των ψεύτικων λογαριασμών είναι σε εξέλιξη, καθώς οι δράστες βελτιώνουν συνεχώς τις τακτικές τους για να παρακάμψουν τις μεθόδους ανίχνευσης.



Πηγή: reuters



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια