Mark Zuckerberg: Έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Mark Zuckerberg: Έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
https://www.secnews.gr/623474/mark-zuckerberg-deuteros-plousioteros-anthropos-kosmo/
Oct 4th 2024, 15:03

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta, είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.









Η καθαρή περιουσία του Zuckerberg έφτασε τα 206,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με το Bloomberg και έτσι πήρε τη θέση του Jeff Bezos, πρώην CEO και προέδρου της Amazon. Ο Bezos βρίσκεται στην τρίτη θέση με 205,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Την πρώτη θέση κατέχει ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, με 256 δισεκατομμύρια δολάρια.



Η περιουσία του Mark Zuckerberg έχει αυξηθεί κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους. Οι μετοχές της Meta έκλεισαν σε υψηλό ρεκόρ την Πέμπτη στα 582,77 δολάρια, το οποίο σημαίνει αύξηση περίπου 68% από τις αρχές Ιανουαρίου. Ο Zuckerberg κατέχει μερίδιο 13% στην εταιρεία.



Δείτε επίσης: Meta: Συνεργασία με βρετανικές τράπεζες για καταπολέμηση απατών






Mark Zuckerberg: Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο



Η άνοδος του δισεκατομμυριούχου στη δεύτερη θέση δείχνει την αύξηση του προσωπικού του πλούτου, καθώς οι επενδυτές είναι ενθουσιασμένοι με τα αυξανόμενα κέρδη της Meta.



Σύμφωνα και με τη Wall Street, καθ' όλη τη διάρκεια του 2024 η Meta ανέφερε σταθερά τριμηνιαία κέρδη, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τον Ιούλιο, η Meta δήλωσε ότι οι πωλήσεις της στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 22%. Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης εσόδων που ξεπερνούσε το 20%.



Σύμφωνα με τη Meta και τον Mark Zuckerberg, οι τεράστιες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη έχουν βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης της διαδικτυακής διαφημιστικής πλατφόρμας και στην αύξηση των πωλήσεών της.



Παράλληλα, το σύστημα διαφημίσεων της εταιρείας ενισχύεται και από τις τεράστιες εκστρατείες ψηφιακών διαφημιστικών δαπανών από τους λιανοπωλητές Temu και Shien που συνδέονται με την Κίνα.



Δείτε επίσης: Η Meta αποκάλυψε τα AR γυαλιά Orion



Ενώ η Meta συνέχισε να δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για τις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που απαιτούνται για να υποστηρίξουν αυτό που ονομάζει metaverse, οι επενδυτές είναι πιο ανεκτικοί στις επενδύσεις όσο η βασική διαφημιστική δραστηριότητα παραμένει κερδοφόρα.



Λίγα λόγια για τον Mark Zuckerberg



Ο Mark Zuckerberg είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους επιχειρηματίες του τεχνολογικού τομέα, γνωστός κυρίως ως ο δημιουργός του Facebook. Γεννημένος το 1984 στη Νέα Υόρκη, ανέπτυξε το ταλέντο του στην πληροφορική από νεαρή ηλικία. Φοιτώντας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, έθεσε τις βάσεις για την κοινωνική πλατφόρμα που τελικά θα άλλαζε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω της καινοτομίας και της αποφασιστικότητάς του, το Facebook μετατράπηκε σε έναν γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επηρεάζοντας τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων καθημερινά.



Δείτε επίσης: Meta AI chatbot: Θα χρησιμοποιεί φωνές γνωστών ηθοποιών



Mark Zuckerberg: Έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο


Πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία Facebook μετονομάστηκε σε Meta, για να δώσει έμφαση στις φιλοδοξίες της εταιρείας για τη δημιουργία του metaverse. Στη Meta ανήκουν οι δημοφιλείς πλατφόρμες Facebook, Instagram, WhatsApp και Threads.



Το 2008, σε ηλικία 23 ετών, o Mark Zuckerberg έγινε ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος και τώρα έχει φτάσει στο σημείο να είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!



Πηγή: www.cnbc.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια