Κέρκυρα: Ανήλικος hacker παραβίασε e-shop και ψώνιζε σχεδόν τσάμπα!

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Κέρκυρα: Ανήλικος hacker παραβίασε e-shop και ψώνιζε σχεδόν τσάμπα!
https://www.secnews.gr/624662/kerkyra-anhlikos-hacker-paraviase-e-shop-kai-pswnize-sxedon-tsmpa/
Oct 11th 2024, 16:10

Ένας ανήλικος hacker από την Κέρκυρα έκανε ηλεκτρονικές παραγγελίες σε πολυκατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρακάμπτοντας τη διαδικασία πληρωμής και πληρώνοντας πολύ λιγότερα από την αξία των αγορών του.







Διαβάστε σχετικά: Η DumpForums ισχυρίζεται κλοπή δεδομένων από την Dr.Web



Οι επιθέσεις hacking σε ηλεκτρονικά καταστήματα συνήθως γίνονται με εκμετάλλευση ευπαθειών και αδυναμιών ασφαλείας σε συστήματα πληρωμών. Οι hackers συχνά αναλύουν προσεκτικά τις διαδικασίες συναλλαγών για να εντοπίσουν τυχόν αδύναμα σημεία.



Μέσω αυτών των αδυναμιών, καταφέρνουν να παρακάμψουν τη διαδικασία συναλλαγής και να αλλάξουν τα ποσά που καταβάλλονται, οδηγώντας σε οικονομικές απώλειες για τις επιχειρήσεις και τους πελάτες τους.



Ο ανήλικος hacker στην Κέρκυρα χρησιμοποίησε συγκεκριμένα μια μέθοδο bypass πληρωμής, όπου κατάφερε να πληρώνει για προϊόντα από e-shop λιγότερα από την κανονική τιμή, παρακάμπτοντας το σύστημα χρέωσης.



Δείτε επίσης: Οι Ρώσοι hackers APT29 στοχεύουν Zimbra και TeamCity servers



Οι υπεύθυνοι του καταστήματος παρατήρησαν τις ασυνήθιστες πληρωμές και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία. Οι κινήσεις του εντοπίστηκαν από τις αρχές μέσω της διεύθυνσης IP του και έπειτα από έρευνες, βρέθηκαν στο σπίτι του τρία κινητά, ένα smartwatch, ακουστικά, μια κονσόλα παιχνιδιών και υπολογιστικά εξαρτήματα, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με 820 ευρώ.



Ο ανήλικος συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηλεκτρονική απάτη, και η μητέρα του κατηγορείται για την παραμέληση της εποπτείας του.







Διαβάστε περισσότερα: Η Ransomware συμορία Rhysida παραβίασε τα συστήματα υγείας της Axis



Η ασφάλεια λοιπόν των ηλεκτρονικών πωλήσεων είναι κρίσιμη για την προστασία των προσωπικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων. Η υιοθέτηση τεχνολογιών για την ασφάλεια των συναλλαγών είναι καθοριστική, καθώς οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να προσφέρουν διαφάνεια και ακεραιότητα δεδομένων, καθιστώντας τις συναλλαγές πιο ασφαλείς και λιγότερο επιρρεπείς σε παραβιάσεις.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια