Guardian: Κωστούλας και Καρέτσας στα 60 μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο...

Nonews-NEWS.com



Guardian: Κωστούλας και Καρέτσας στα 60 μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο...
http://www.nonews-news.com/2024/10/guardian-60.html
Oct 15th 2024, 20:40

 Στα κορυφαία ποδοσφαιρικά ταλέντα στον κόσμο κατατάσσει τον 17χρονο επιθετικό του Ολυμπιακού, Μπάμπη Κωστούλα και τον 17χρονο -γεννημένο στο Βέλγιο από Έλληνες γονείς- Κωνσταντίνο Κωρέτσα της Γκενκ, ο Guardian...
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το Conference League την περασμένη σεζόν, αλλά δεν είναι λιγότερο αξιοσημείωτο ότι η νέα γενιά του κέρδισε το Uefa Youth League. Ο Κωστούλας ήταν το νεότερο μέλος της ομάδας που κέρδισε την Ίντερ και την Μπάγερν Μονάχου στο δρόμο για τον τελικό όπου η Μίλαν ηττήθηκε με 3-0. Ο δυνατός σέντερ φορ σημείωσε πέντε γκολ και έδωσε δύο ασίστ σε οκτώ ματς και τράβηξε τα βλέμματα με το όραμα και τις ποιοτικές του πάσες».

Guardian
«Καλός στον αέρα, απειλεί στην περιοχή του πέναλτι αλλά του αρέσει να και κινείται με την ταχύτητα που διαθέτει. Αφού απόλαυσε μια γόνιμη προετοιμασία, κλήθηκε στην μεγάλη ομάδα, από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και έκανε ντεμπούτο στην κορυφαία κατηγορία τον Αύγουστο. Ο Ολυμπιακός είναι ανυπόμονος με τους Έλληνες επιθετικούς, αλλά ο Κωστούλας αξίζει μια ευκαιρία να αποδείξει τι μπορεί να κάνει», σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα. Όσον αφορά στον μέσο της Γκενκ Κωνσταντίνο Καρέστα ο Guardian τον συγκρίνει με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε σημειώνοντας:
«Την 1η Σεπτεμβρίου 2023 ο Καρέτσας έγινε ο νεότερος σκόρερ στο βελγικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, βρίσκοντας τα δίχτυα με σουτ στη γωνία από το δήθεν «αδύναμο» δεξί πόδι του. Το ότι αυτή η στιγμή ήρθε ενώ έπαιζε για τη δεύτερη ομάδα της Γκενκ εναντίον τη β' ομάδας της Άντερλεχτ ήταν άκρως συμβολικό. Η Άντερλεχτ παρέσυρε τον γεννημένο στη Γκενκ, Καρέστα στις Βρυξέλλες το 2020, αλλά έμεινε έκπληκτη όταν ο Καρέτσας αρνήθηκε ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και αποφάσισε να επιστρέψει στην πρώτη του ομάδα δυόμισι χρόνια αργότερα.
Guardian 
» Συγκρινόμενος από ορισμένους με τον πιο διάσημο απόφοιτο της Γκενκ, τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο πλέι μέικερ αγνόησε τις προσφορές από τη Μάντσεστερ Σίτι, την Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον Άγιαξ προκειμένου να αναπτυχθεί σταθερά. Μετά από μια σεζόν στη δεύτερη κατηγορία, έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία για την Γκενκ τον Μάιο και έγινε βασικός αυτή τη σεζόν σε ηλικία 16 ετών μετά την αναχώρηση του Μπιλάλ Ελ Κανούς για τη Λέστερ. Εξαιρετικός στην ντρίμπλα, διαβάζει καλά το παιχνίδι, του αρέσει να παίζει όπως ο Ντε Μπρόινε και έχει ένα αξιοπρεπές σουτ από οποιοδήποτε εύρος. Οι οπαδοί του Βελγίου ελπίζουν ότι ο Καρέτσας μπορεί να γίνει ο ηγέτης μιας νέας γενιάς».



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια