GR-2: Νέο ανθρωποειδές ρομπότ με πιο “ανθρώπινη” κίνηση

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

GR-2: Νέο ανθρωποειδές ρομπότ με πιο "ανθρώπινη" κίνηση
https://www.secnews.gr/623212/gr-2-neo-anthropoeides-robot-me-pio-anthropini-kinisi/
Oct 3rd 2024, 15:00

Η Fourier Intelligence αποκάλυψε το νέο της ανθρωποειδές ρομπότ, GR-2, με βελτιωμένο σχεδιασμό, που μιμείται την ανθρώπινη κίνηση ακόμα πιο αποτελεσματικά.









Το GR-2 προστίθεται στη σειρά ρομπότ GRx και φέρνει αναβαθμίσεις σε hardware, σχεδιασμό και λογισμικό, σηματοδοτώντας ένα "νέο ορόσημο στον τομέα των ανθρωποειδών ρομπότ".



Το GR-2 βασίζεται στην επιτυχία του ανθρωποειδούς ρομπότ GR-1 που αποκαλύφθηκε το 2023 στο Παγκόσμιο Συνέδριο AI στη Σαγκάη. Τότε, η Fourier είχε πει ότι στόχευε σε παραγωγή 100 ανθρωποειδών ρομπότ GR-1 μέχρι το τέλος του 2023.



Δείτε επίσης: World Robot Conference 2024: Top ανθρωποειδή ρομπότ



Τώρα, ο Alex Gu, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, λέει ότι το νέο GR-2 μπορεί να αλληλεπιδρά με τον φυσικό κόσμο με τρόπους διαφορετικούς από πριν.






Το GR-2 έχει ύψος 1.75 μ. και ζυγίζει 63 κιλά. Μπορεί να σηκώσει αρκετά βάρη, κάτι που του επιτρέπει να εμπλέκεται σε πιο περίπλοκες εργασίες.



Το ρομπότ έχει μια αποσπώμενη μπαταρία, η οποία έχει το διπλάσιο capacity από το GR-1, ώστε να μπορεί να λειτουργεί για μία ώρα περισσότερο. Η αναβάθμιση της μπαταρίας επιτρέπει στο GR-2 να κάνει διάφορα πράγματα και να περπατά μεγάλες αποστάσεις.



Τα επιδέξια χέρια του GR-2 είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναπαράγουν την ευελιξία της ανθρώπινης ανατομίας. Είναι εξοπλισμένα με έξι απτικούς αισθητήρες, που του επιτρέπουν να αισθάνεται τη δύναμη και να αναγνωρίζει σχήματα και υλικά αντικειμένων. Επιπλέον, μπορεί να προσαρμόζει τη λαβή του, σε πραγματικό χρόνο, για βέλτιστο χειρισμό καταστάσεων σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα.



Δείτε επίσης: Elon Musk -Tesla: Εσωτερική χρήση των ανθρωποειδών ρομπότ Optimus



Οι ειδικοί έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό των χεριών του ανθρωποειδούς ρομπότ GR-2, ώστε να υποστηρίζει πολλαπλά teaching modes, συμπεριλαμβανομένου VR remote control και άλλων στοιχείων που του επιτρέπουν να καταγράφει operational data από διαδρομές κίνησης έως απτικές αποκρίσεις.



Η εταιρεία ρομποτικής είπε ότι η συλλογή δεδομένων θα συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των εικονικών μοντέλων και των εφαρμογών του πραγματικού κόσμου.



Η Fourier έχει ενσωματώσει την ανθρώπινη κίνηση στο ανθρωποειδές ρομπότ GR-2 αναπτύσσοντας επτά διακριτούς actuators, ο καθένας προσαρμοσμένος για να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις κάθε άρθρωσης για βελτιστοποίηση της κίνησης. Αυτό του δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμοστικότητα και άρα το καθιστά κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών.






Ανθρωποειδή ρομπότ



Τα ανθρωποειδή ρομπότ εξελίσσονται όλο και πιο πολύ και αναμένεται ότι θα ενισχύσουντην αλληλεπίδραση ανθρώπου-τεχνολογίας. Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα επιτρέψει στα ρομπότ να εκτελούν πιο σύνθετες και εξειδικευμένες εργασίες. Θα μπορούν να μάθουν και να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις, ενισχύοντας την αυτονομία τους και την ικανότητά τους να υποστηρίξουν τους ανθρώπους σε διάφορους τομείς, όπως η ιατρική, η εκπαίδευση και η φροντίδα των ηλικιωμένων.



Δείτε επίσης: Ιαπωνία: Ανθρωποειδές ρομπότ χρησιμοποιείται για συντήρηση σιδηροδρομικών γραμμών



Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η τεχνολογία των αισθητήρων και των επεξεργαστών θα συνεχίσει να εξελίσσεται, επιτρέποντας στα ανθρωποειδή ρομπότ να αντιλαμβάνονται τον κόσμο με πιο πολύπλοκους και εξελιγμένους τρόπους.



Τέλος, η εξέλιξη της ρομποτικής θα οδηγήσει σε μια αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ρομπότ και άλλων τεχνολογικών συστημάτων. Αυτό θα επιτρέψει στα ρομπότ να ενσωματώνονται πιο ομαλά στην καθημερινή ζωή, επιτρέποντας τους να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με άλλες συσκευές και συστήματα.



Πηγή: www.iotworldtoday.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια