Ο Elon Musk παρουσίασε τα Cybercab robotaxi και Tesla Robovan

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Ο Elon Musk παρουσίασε τα Cybercab robotaxi και Tesla Robovan
https://www.secnews.gr/624597/elon-musk-parousiase-cybercab-robotaxi-kai-tesla-robovan/
Oct 11th 2024, 15:44

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, παρουσίασε το πολυαναμενόμενο robotaxi Cybercab, ένα νέο ηλεκτρικό αυτόνομο όχημα, στα πλαίσια του "We, Robot" event. Επίσης, έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας και ένα δεύτερο όχημα, το Tesla Robovan, το οποίο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βαν.









Cybercab robotaxi



Το Cybercab robotaxi είναι ένα ιδιαίτερο αυτόνομο όχημα, χωρίς τιμόνι και πεντάλ, και θα χρειαστεί έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές πριν βγει στην παραγωγή. Ο σχεδιασμός του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φουτουριστικός, με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω σαν φτερά και μια μικρή καμπίνα με χώρο για δύο επιβάτες. Το όχημα φορτίζει επαγωγικά.



Κατά τη διάρκεια του event, ο Musk είπε ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα αναμένεται να είναι 10-20 φορές πιο ασφαλή από τα οχήματα που οδηγούνται από ανθρώπους.



Δείτε επίσης: Αυξάνονται οι πωλήσεις οχημάτων Tesla






Η Tesla σχεδιάζει να λανσάρει πλήρως αυτόνομη οδήγηση στο Τέξας και την Καλιφόρνια το επόμενο έτος και η παραγωγή του Cybercab robotaxi αναμένεται να ξεκινήσει έως το 2026 ή το 2027.



Ο Elon Musk προσπαθεί να απομακρύνει την Tesla από την κύρια δραστηριότητα της κατασκευής και πώλησης απλών ηλεκτρικών οχημάτων. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται έντονα με το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus και προϊόντα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Musk έχει υποσχεθεί την κυκλοφορία ενός πραγματικά επαναστατικού οχήματος που μπορεί να οδηγεί μόνο του οπουδήποτε. Μένει να δούμε αν αυτό το όχημα θα είναι το Cybercab robotaxi.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρόνο στον κόσμο. "Σκεφτείτε τον χρόνο που περνούν οι άνθρωποι σε ένα αυτοκίνητο», είπε, «και τον χρόνο που θα έχουν τώρα, τον οποίο θα μπορούν να αφιερώσουν στα βιβλία τους ή στην παρακολούθηση μιας ταινίας ή σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά".



Δείτε επίσης: Η Tesla θα κυκλοφορήσει το Full Self-Driving στην Ευρώπη το επόμενο έτος



Λέγεται ότι το robotaxi της Tesla θα κοστίζει λιγότερο από $ 30.000. Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές έχουν αμφισβητήσει πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό το σχέδιο. "Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Tesla να προσφέρει ένα νέο όχημα σε αυτή την τιμή εντός αυτού του χρονικού διαστήματος", δήλωσε ο Paul Miller, από την έρευνα Forrester.



Ο Elon Musk παρουσίασε τα Cybercab robotaxi και Tesla Robovan


Αυτό το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να ξεπεράσει τα όρια της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, ενσωματώνοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Η Tesla στοχεύει στη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας, υποσχόμενη μια απαράμιλλη οδηγική εμπειρία που μειώνει το ανθρώπινο λάθος. Το όχημα αναμένεται να θέσει νέα πρότυπα στον κλάδο, καθώς η Tesla συνεχίζει να βελτιώνει και να εξελίσσει την προσέγγισή της για βιώσιμες και έξυπνες μεταφορές.



Tesla Robovan



Όσον αφορά στο Tesla Robovan, είδαμε και πάλι ένα ιδιαίτερο όχημα, που έμοιαζε με κινητήρα τρένου, χωρίς εμφανείς τροχούς. Ο Musk είπε ότι το όχημα θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 20 άτομα ή να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά εμπορευμάτων.



Δείτε επίσης: Τα YouTube Music και Amazon Music έρχονται στα EVs της Tesla



"Αν θέλετε να μεταφέρετε μια αθλητική ομάδα κάπου ή θέλετε να μειώσετε πραγματικά το κόστος του ταξιδιού, δεν ξέρω, 5-10 cents το μίλι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το robovan".



Το Robovan προορίζεται για το Tesla Network της εταιρείας, μια αυτόνομη υπηρεσία μεταφορών με αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, καθώς και για προσωπικά οχήματα πελατών της Tesla.



Πηγή: www.theverge.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια