Υπόθεση Diddy: Έφτασε η ώρα για νέο σεισμό στις ΗΠΑ...

Nonews-NEWS.com



Υπόθεση Diddy: Έφτασε η ώρα για νέο σεισμό στις ΗΠΑ...
http://www.nonews-news.com/2024/10/diddy.html
Oct 13th 2024, 18:00


...από το #metoo της hip hop;...α δεδομένα ενός πολύκροτου σκανδάλου με κατηγορίες για κακοποίηση και trafficking και οι σεισμικές επιπτώσεις στην αμερικανική σοουμπίζ...Τα νομικά γεγονότα είναι έως πολύ γνωστά. Στα μέσα Σεπτέμβρη ο Sean "Diddy" Combs, παλαιότερα γνωστός ως Puff Daddy, συνελήφθη και παραμένει προφυλακισμένος και αντιμέτωπος με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο.


Ο 54χρονος, μια από τις πιο ισχυρές φιγούρες στην αμερικανική μουσική τις τελευταίες δεκαετίες, κατηγορείται για πολλές υποθέσεις trafficking, κακοποίησης, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εκβιασμών.
Η δίκη του διάσημου παραγωγού και τραγουδιστή ορίστηκε να ξεκινήσει στις 5 Μάη, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημά του για αποφυλάκιση μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.
Μάλιστα αυτή την εβδομάδα οι εισαγγελικές αρχές αποκάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών στις κατοικίες του κατασχέθηκαν 96 ηλεκτρονικές συσκευές με τεράστιο όγκο δεδομένων, ο οποίος περιλαμβάνει «εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες».
Δημοσιογράφοι έξω από ένα από τα σπίτια του Diddy όπου πραγματοποιήθηκαν έρευνες τον περασμένο Μάρτιο. | (AP Photo/Damian Dovarganes)
Πρόσφατα το αμερικανικό NPR παρουσίασε μια λεπτομερή καταγραφή της υπόθεσης και των συνεπειών που θα μπορούσε να έχει αυτή στην αμερικανική μουσική βιομηχανία και όχι μόνο, καθώς ο Diddy, γνωστός παλαιότερα για τα οργιώδη πάρτι του, είχε στενές επαφές και γνωριμίες με σπουδαίους αστέρας όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Jay Z, η Beyonce, η Jennifer Lopez και πολλοί άλλοι. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος κατηγορούμενος, όμως στην εποχή των social media, η πίεση μπορεί να γίνει ασφυκτική για οποιοδήποτε απλά έχει σχετιστεί ή έχει φωτογραφηθεί στο παρελθόν με ένα κατηγορούμενο αυτού του βεληνεκούς.
Όπως σημειώνει το NPD, ο Sean Combs έχει υπάρξει εδώ και χρόνια μια κομβική φιγούρα στην pop κουλτούρα και η σύλληψή του αποτελεί σημείο-τομή για την ιστορία της hip hop, ενώ η υπόθεση χρήζει ακόμη βαθύτερης εξέτασης.
Ο 54χρονος κατά τη διάρκεια της απαγγελίας κατηγοριών. | (Elizabeth Williams via AP)
Τι έχει συμβεί
Στις 17 Σεπτεμβρίου αποκαλύφθηκε το βαρύτατο κατηγορητήριο των αρχών της Νέας Υόρκης κατά του 54χρονου. Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι η υπόθεση χτίστηκε πάνω σε μαρτυρίες θυμάτων και στοιχεία που συνελέγησαν από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο σε επαύλεις που ανήκουν στον πανίσχυρο Diddy. Ανάμεσά τους υπάρχει οπτικό υλικό από ερωτικές στιγμές όπου μπορούν να αναγνωριστούν ορισμένα από τα θύματα. Αξιωματούχοι, ακόμη, λένε ότι έχουν στοιχεία  πως ο Combs εξανάγκασε άνδρες και γυναίκες να συμμετέχουν σε ομαδικό σεξ, ενώ συνεργάτες του προσέφεραν ναρκωτικά, αλλά και σεξεργάτες για τα ακραία πάρτι. Σε αρκετές περιπτώσεις μετέφεραν τα άτομα εκτός ορίων της Πολιτείας, κάτι που πρόκειται για ομοσπονδιακό έγκλημα. 
Ο εισαγγελέας Ντέμιαν Ουίλιαμς παρουσιάζει τα στοιχεία των αρχών για την εγκληματική οργάνωση.
| (AP Photo/Pamela Smith)
Η σημασία
Η νομική διαδικασία κατά του Diddy τόσο ατομικά όσο και ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης έχει σημασία για δύο βασικούς λόγους.Κατ΄αρχάς υπάρχει μια πολύ μεγάλη λίστα μηνύσεων εναντίον του. Με βάσει τις σημαντικές ομοιότητες αυτής της υπόθεσης και των καταγγελιών είναι ξεκάθαρο ότι οι μηνύσεις της περασμένης χρονιάς δημιούργησαν έναν οδικό χάρτη για να προχωρήσουν σε ενδελεχή έρευνα οι Αρχές. Οι μηνύσεις άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα τον περασμένο Νοέμβρη, όταν η πρώην σύντροφός του Κέισι Βεντούρα τον κατηγόρησε για trafficking και βιασμό. Αυτή ήταν η πρώτη υπόθεση που μιλούσε για τα πάρτι που ονομάζονταν "freak offs". Παρότι η υπόθεση οδηγήθηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό έδωσε το έναυσμα σε πολλές γυναίκες και άνδρες να καταγγείλουν δημόσια τον πανίσχυρο καλλιτέχνη.
Σε μια πλημμύρα υποθέσεων ο Combs έχει κατηγορηθεί ότι νάρκωνε και βίαζε γυναίκες σε στούντιο ηχογράφησης, ότι επιτέθηκε σε γυναίκες μέσα σε σπίτι και τις εξανάγκαζε να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του και άλλα πολλά. Ορισμένοι ενάγοντες καταγγέλλουν ότι εξαναγκάζονταν σε πορνεία ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Όπως συνέβη και με την Βεντούρα, πολλοί ενάγοντες καταγγέλλουν ότι ο Combs βιντεοσκοπούσε τις πράξεις αυτές και χρησιμοποιούσε το υλικό για να τους εξευτελίζει ή να τους εκβιάζει. Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότερες από 100 υποθέσεις κατά του 54χρονου [διαβάστε ΕΔΩ ένα αναλυτικό timeline με τις υποθέσεις που τον βαρύνουν]. 
Όμως η υπόθεση έχει και μια άλλη σημαντική πτυχή. Η έρευνα δεν στοχεύει μόνο στον Diddy, αλλά κάνει λόγο για ένα ολόκληρο δίκτυο εργαζομένων που τον βοηθούσαν να κακοποιεί και να εκμεταλλεύεται, αλλά και για πολλούς διάσημους φίλους που φέρονται να συμμετείχαν σε τέτοιες πράξεις ή να αγνοούσαν τη βίαιη συμπεριφορά του για χρόνια. Αυτή η υπόθεση βάζει στο μικροσκόπιο ολόκληρη την βιομηχανία και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και δημιουργεί το ερώτημα «Η σύλληψη του Diddy σηματοδοτεί την έναρξη ενός κινήματος #MeToo στο hip hop;».
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια