Συνελήφθησαν διαχειριστές της dark web αγοράς Bohemia/Cannabia

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Συνελήφθησαν διαχειριστές της dark web αγοράς Bohemia/Cannabia
https://www.secnews.gr/624353/sineliphthisan-diaxeiristes-dark-web-agoras-bohemia-cannabia/
Oct 10th 2024, 12:00

Οι αρχές επιβολής του νόμου συνέλαβαν έναν από τους τρεις διαχειριστές της dark web αγοράς «Bohemia/Cannabia», στα πλαίσια μιας διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης. Η συγκεκριμένη αγορά χρησιμοποιούνταν για τη φιλοξενία διαφημίσεων για πωλήσεις ναρκωτικών και υπηρεσίες DDoS.






Ο άνδρας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ, στις 27 Ιουνίου 2024. Οι αρχές κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές του συσκευές, που περιείχαν ενοχοποιητικά στοιχεία και κλειδιά πρόσβασης για πορτοφόλια Bitcoin.



Ο δεύτερος διαχειριστής της Bohemia/Cannabia συνελήφθη, επίσης, στην Ιρλανδία στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, η οποία αξιοποίησε δεδομένα από την κοινή διεθνή έρευνα.



Δείτε επίσης: INTERPOL: Σύλληψη οκτώ ατόμων για phishing & romance scams



Συνολικά, η ολλανδική αστυνομία (Politie) και οι συνεργάτες της στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ κατέσχεσαν crypto αξίας άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ από τους δύο κατηγορούμενους.



Η Politie ανέφερε ότι διερευνούσε την πλατφόρμα από τα τέλη του 2022 έως τα τέλη του 2023, όταν έκλεισε. Όταν οι διαχειριστές μοίρασαν τα χρήματα που είχαν καταθέσει τα μέλη στην dark web αγορά, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τα ποσά και να τους αναγνωρίσει.



Το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής διακομιστών της αγοράς βρισκόταν στην Ολλανδία. Τώρα, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας.



Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Bohemia/Cannabia απέφερε έσοδα πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ (13,1 εκατομμύρια δολάρια). Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγορά δημοσίευε 82.000 διαφημίσεις καθημερινά και διευκόλυνε 67.000 συναλλαγές κάθε μήνα.



Δείτε επίσης: Οι πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες συνωμοσίας μετά τη σύλληψη του Diddy



Οι αρχές υπολογίζουν ότι οι διαχειριστές κέρδισαν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία της αγοράς.



Οι πωλητές στην Ολλανδία φαίνεται να πραγματοποίησαν τουλάχιστον 14.000 συναλλαγές συνολικής αξίας 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλά από αυτά τα μέλη είχαν προηγουμένως ταυτοποιηθεί και συλληφθεί, και η αστυνομία αναμένει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.



Ο διαχειριστής που συνελήφθη από την ολλανδική αστυνομία εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Ρότερνταμ χθες, αλλά η δικαστική διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.






Η σύλληψη των διαχειριστών της αγοράς Bohemia/Cannabia ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών υπηρεσιών επιβολής του νόμου παγκοσμίως, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη προτεραιότητα που δίνεται στην καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια περιελάμβανε εξελιγμένη τεχνολογία και ανταλλαγή πληροφοριών, δίνοντας τη δυνατότητα στις αρχές να διεισδύσουν και να εξαρθρώσουν το δίκτυο.



Δείτε επίσης: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που συνδέονται με το LockBit ransomware



Καθώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να εξελίσσεται και να γίνεται πιο περίπλοκο, η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου έχει καταστεί κρίσιμη για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών.



Η σύλληψη των διαχειριστών αποδεικνύει ότι κανένα άτομο ή πλατφόρμα δεν μπορεί να γλιτώσει από τις αρχές επιβολής του νόμου. Με την πρόοδο της τεχνολογίας και τον διασυνοριακό συντονισμό, οι αρχές είναι σε θέση να εντοπίζουν και να διώκουν εγκληματίες που δρουν στον σκοτεινό ιστό.



Πηγή: www.bleepingcomputer.com



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια