Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εύκολα τι CPU έχετε

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εύκολα τι CPU έχετε
https://www.secnews.gr/623603/deite-pos-mporeite-elegksete-efkola-cpu-exete/
Oct 5th 2024, 10:43

Θέλετε να μάθετε τι CPU βρίσκεται μέσα στον υπολογιστή σας χωρίς να τον αποσυναρμολογήσετε; Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είτε έχετε επεξεργαστή Intel ή AMD, νέο υπολογιστή ή μηχάνημα παλιάς δεκαετίας, εάν σκέφτεστε να κάνετε αναβάθμιση σε έναν από τους καλύτερους επεξεργαστές, δεν χρειάζεται καθόλου χρόνος για να ελέγξετε ποια είναι η τρέχουσα CPU σας. Με λίγα μόνο κλικ, θα γνωρίζετε όλα όσα χρειάζεστε για την CPU του υπολογιστή σας.



Δείτε επίσης: Intel: Ανταγωνίζεται την Qualcomm και την AMD με τη δεύτερη γενιά chip για κινητά Core Ultra






Πώς να ελέγξετε τη CPU σας μέσω του Task Manager



Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχείριση εργασιών για να το ανοίξετε.



Βήμα 2: Επιλέξτε την καρτέλα Διεργασίες από το αριστερό μενού και, εάν χρειάζεται, CPU από την κορυφή της λίστας στοιχείων.



Το όνομα και το μοντέλο του επεξεργαστή σας θα αναφέρονται στην επάνω δεξιά γωνία. Θα βρείτε επίσης πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτό στο κάτω μέρος του παραθύρου, συμπεριλαμβανομένης της ενεργής χρήσης του, του αριθμού των διεργασιών που εκτελούνται, της βασικής του ταχύτητας, των ποσοτήτων της κρυφής μνήμης, των αριθμών πυρήνων και άλλα.



Δείτε ακόμα: AMD Ryzen AI 9 HX 370: Αποτελεί τον πιο γρήγορο επεξεργαστή μέχρι στιγμής






Πώς να ελέγξετε τη CPU σας μέσω των ρυθμίσεων των Windows



Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις των Windows πατώντας το πλήκτρο Windows+I.



Βήμα 2: Επιλέξτε Σύστημα από το αριστερό μενού.



Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Πληροφορίες από τη λίστα επιλογών. Εκεί θα βρείτε το όνομα, το μοντέλο και την βασική ταχύτητα ρολογιού του επεξεργαστή σας δίπλα στον Επεξεργαστή, με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας και την εγκατάστασή του στα Windows.



Δείτε επίσης: Intel: Εντόπισε το σφάλμα που προκάλεσε διακοπή λειτουργίας στις CPU 13ης και 14ης γενιάς



Η CPU είναι το κύριο στοιχείο ενός υπολογιστή που εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας. Μερικές φορές αναφέρεται ως «εγκέφαλος» του υπολογιστή, ερμηνεύει και εκτελεί εντολές από προγράμματα, εκτελώντας βασικές λειτουργίες αριθμητικής, λογικής, ελέγχου και εισόδου/εξόδου που καθορίζονται από τις οδηγίες. Οι σύγχρονες CPU μπορούν να εκτελούν δισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, επιτρέποντάς τους να εκτελούν πολύπλοκες εφαρμογές με ευκολία. Αποτελούνται από έναν ή περισσότερους πυρήνες, καθένας από τους οποίους μπορεί να επεξεργάζεται οδηγίες ανεξάρτητα, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση της CPU.



Πηγή: digitaltrends



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια