Η British Airways θα ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις λόγω έλλειψης αεροσκαφών...

Nonews-NEWS.com



Η British Airways θα ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις λόγω έλλειψης αεροσκαφών...
http://www.nonews-news.com/2024/10/british-airways.html
Oct 13th 2024, 11:54


Η British Airways (BA) ανακοίνωσε την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων μεγάλων αποστάσεων από το χειμερινό της πρόγραμμα, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραλαβή ανταλλακτικών και κινητήρων... Την Παρασκευή, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι καθυστερεί την έναρξη της νέας πτήσης από το Heathrow προς την Κουάλα Λουμπούρ και αναστέλλει μία πτήση την ημέρα από το Gatwick προς τη Νέα Υόρκη και από το Heathrow προς την Ντόχα.
Η BA, η οποία ανήκει στον όμιλο International Airlines Group (IAG), απέδωσε τις ακυρώσεις σε καθυστερήσεις παραδόσεων κινητήρων και ανταλλακτικών από την Rolls-Royce. Τα προβλήματα σχετίζονται ιδιαίτερα με τους κινητήρες Rolls-Royce Trent 1000, που είναι εγκατεστημένοι στα Boeing 787 της εταιρείας.
Η διαταραχή αυτή αποτελεί το τελευταίο πλήγμα για την αεροπορική εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες στη λειτουργία της από την άρση των περιορισμών της πανδημίας Covid-19 το 2022. Σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων από και προς το Heathrow έχουν διπλασιαστεί από την πανδημία.
Οι επικεφαλής της BA αναγνωρίζουν την ανάγκη βελτίωσης της αξιοπιστίας της εταιρείας, ωστόσο τονίζουν ότι πολλά από τα προβλήματα που επηρεάζουν τις πτήσεις τους είναι εκτός του άμεσου ελέγχου τους, όπως οι καθυστερήσεις στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας που έχουν αυξηθεί από την πανδημία.
Η έλλειψη ανταλλακτικών έχει καθηλώσει περίπου πέντε από τα 40 αεροσκάφη Boeing 787 της BA, προκαλώντας ελλείψεις σε αεροσκάφη για την πραγματοποίηση των πτήσεων. Η BA χρησιμοποίησε τα εφεδρικά Boeing 777 για να καλύψει τα κενά, αλλά αυτά τώρα χρειάζονται συντήρηση, επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση.
Σε δήλωσή της, η BA ανέφερε: «Προχωρήσαμε σε αυτή την ενέργεια γιατί πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί γρήγορα και θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη βεβαιότητα που αξίζουν για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι έχει διασφαλίσει πως η Rolls-Royce είναι ενήμερη για τον αντίκτυπο που έχουν τα προβλήματά της στο πρόγραμμα της BA και στους πελάτες της.
Η Rolls-Royce έχει δηλώσει ότι εργάζεται για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των ελλείψεων σε ανταλλακτικά, ενώ σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισ. λίρες τα επόμενα πέντε χρόνια για την αναβάθμιση των κινητήρων Trent.
Με πληροφορίες από Financial Times



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια