Καθυστέρηση στην έναρξη βιομετρικών ελέγχων εισόδου στην ΕΕ

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Καθυστέρηση στην έναρξη βιομετρικών ελέγχων εισόδου στην ΕΕ
https://www.secnews.gr/624593/kathysterhsi-sthn-enarksh-viometrikwn-elegxwn-eisodou-stin-ee/
Oct 11th 2024, 13:46

Νέα βιομετρικά συστήματα ελέγχου εισόδου για πολίτες εκτός ΕΕ, που προγραμματίζονται να κυκλοφορήσουν στις 10 Νοεμβρίου, θα καθυστερήσουν για τρίτη φορά φέτος, καθώς τρεις χώρες της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι η υποδομή πληροφορικής τους δεν είναι έτοιμη.







Οι χώρες αυτές, Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, ενημέρωσαν την υπηρεσία Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ότι τα συστήματα υπολογιστών στα σύνορα δεν είναι έτοιμα για την προγραμματισμένη κυκλοφορία.



Δείτε περισσότερα: Google: Προσθέτει Passkeys για προηγμένη προστασία



Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου εσωτερικών δήλωσε ότι οι χώρες εξέφρασαν ανησυχίες για τη σταθερότητα και τη λειτουργικότητα του κεντρικού υπολογιστικού συστήματος που διαχειρίζεται ο eu-LISA.



Η γαλλική κυβέρνηση ανέφερε ότι, αν και πιστεύει στη χρησιμότητα του νέου Συστήματος Εισόδου/Εξόδου (EES), η εισαγωγή του πρέπει να γίνει σωστά. Οι χώρες της ΕΕ δήλωσαν ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο για σωστό έλεγχο του συστήματος. Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ylva Johansson, δήλωσε ότι η κυκλοφορία της 10ης Νοεμβρίου δεν είναι πλέον στο τραπέζι και ότι εξετάζεται η σταδιακή εισαγωγή του συστήματος.



Το EES θα απαιτεί από τους πολίτες εκτός ΕΕ που εισέρχονται στη ζώνη Σένγκεν βιομετρικό έλεγχο, όπως να καταχωρούν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, να παρέχουν σαρωμένη φωτογραφία και να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαμονή τους.



Διαβάστε επίσης: Η Toyota επενδύει ξανά σε startup ιπτάμενων ταξί



Οι ταξιδιώτες προς Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της επιβατικής κίνησης που θα απαιτεί τη χρήση του συστήματος, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει καθυστερήσεις και μεγάλες ουρές.



Πηγή: cybernews



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια