Τέσσερις απαντήσεις της Εφ.Συν. στον Στέφανο Κασσελάκη...

Nonews-NEWS.com



Τέσσερις απαντήσεις της Εφ.Συν. στον Στέφανο Κασσελάκη...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_12.html
Oct 9th 2024, 12:40



Ως «Εφημερίδα των Συντακτών» οφείλουμε μερικές απαντήσεις τόσο στην ανακοίνωση του διευθυντή του γραφείου του κ. Κασσελάκη, όσο και στα επιθετικά σχόλια «καλοθελητών» για το ρεπορτάζ που αφορούσε το «Πόθεν Εσχες» του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...● Πρώτον, οι συντάκτες της «Εφ.Συν.» έχουν τις πηγές τους, τις οποίες φυσικά δεν έχουν καμία υποχρέωση να αποκαλύπτουν. Οι οποίες πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αυτές που αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Καπνισάκη ή το εξώδικο του κ. Κασσελάκη προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σε κάθε περίπτωση η «Εφ.Συν.» είναι αφοσιωμένη στο ρεπορτάζ και ουδείς δικαιούται να την εμπλέκει στα πολιτικά του παιχνίδια.

● Δεύτερον, η επίκληση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην περίπτωση των δηλώσεων «Πόθεν Εσχες» πολιτικών προσώπων αντίκειται στην ουσία του θεσμού, που είναι ο έλεγχος και η δημοσιότητα της περιουσιακής κατάστασής τους. Γι' αυτό άλλωστε βάσει νόμου οι δηλώσεις των πολιτικών στελεχών -πολιτικών αρχηγών, μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, ευρωβουλευτών, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- δίνονται υποχρεωτικά κάθε χρόνο στη δημοσιότητα από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής.

● Τρίτον, όπως κάναμε με τη δήλωση «Πόθεν Εσχες» του κ. Κασσελάκη, σε ανάλογη δημοσιογραφική αξιολόγηση θα υποβληθούν όλα τα επικαιροποιημένα «Πόθεν Εσχες» των υποψήφιων προέδρων που δημοσιοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το ίδιο ισχύει για τα στελέχη όλων των κομμάτων που υπόκεινται στην ίδια υποχρέωση, ανεξάρτητα από τις ισχυρές επιφυλάξεις μας για την ποιότητα της διαδικασίας δηλώσεων «Πόθεν Εσχες», από τις οποίες το πρώτο σκέλος (πόθεν) είναι γράμμα κενό.

● Τέταρτον. Υπάρχει δημοσιογράφος ή ΜΜΕ που θα είχε στα χέρια του ένα τόσο ενδιαφέρον «χαρτί», όσο το άγνωστο «Πόθεν Εσχες» ενός κορυφαίου πολιτικού προσώπου, και δεν θα το αποκάλυπτε; Τι θα καταλογίζαμε σε αυτό το ΜΜΕ, πέρα από απόκρυψη είδησης και πολιτικό παιχνίδι υπέρ ή κατά της μιας ή της άλλης πλευράς;

Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αλήθεια και την αποκάλυψη της είδησης, ακόμη κι αν αυτό μας κάνει αντιπαθείς σε κάποιους. Υπάρχουμε υπέρ των αναγνωστών που θέλουν να ξέρουν, όχι υπέρ των μηχανισμών που θέλουν να κρύβουν...

Η «ΕΦ.ΣΥΝ.»




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια