Κι όμως κάνει τον τιμητή

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Κι όμως κάνει τον τιμητή
https://www.zoornalistas.com/2024/10/blog-post_26.html
Oct 23rd 2024, 19:26


Αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Ο λόγος; Δεν θέλει, είπε, καμιά επαφή με έναν πολιτικό που έχει καταδικαστεί για το αδίκημα-πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος με ψήφους 13-0.
Μάλιστα. Τόση ευαισθησία από έναν πολιτικό που ανήκει σε μια δυναστεία με κακόφημο παρελθόν και με πλούσια παράδοση στην ίντριγκα και στις ραδιουργίες.
Ο κύριος Μητσοτάκης ξέχασε να πει στο σώμα ότι η εισαγγελέας της δίκης είχε προτείνει την αθώωση του κατηγορουμένου πρώην υπουργού της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.
Οι περισσότεροι δεν θυμούνται επίσης ότι μερικά από τα μέλη του Ειδικού Δικαστήριου λίγες εβδομάδες μετά προήχθησαν σε επιτελικές θέσεις της δικαστικής εξουσίας. Τυχαίο;
Κανονικά για το αδίκημα-πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος θα έπρεπε να είχαν κατηγορηθεί και καταδικαστεί οι μισοί υπουργοί όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει επίσης ξεχάσει ότι με τον νόμο Παππά εκλήθησαν να πληρώσουν οι φίλοι του ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης για την κατοχή των συχνοτήτων. Αυτό είναι που δεν συγχωρεί στον Νίκο Παππά.
Αλήθεια πως θα φαινόταν στον πρωθυπουργό αν όταν ανέβαινε στο βήμα της Βουλής αποχωρούσαν επιδεικτικά από την αίθουσα οι αρχηγοί των κομμάτων με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να συζητήσουν με έναν πολιτικό που οργάνωσε και διοίκησε το παρακράτος των υποκλοπών;
Τάσος ΠαππάςΕφημερίδα των Συντακτών



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια