«Σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ»

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

«Σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ»
https://www.zoornalistas.com/2024/10/blog-post_77.html
Oct 19th 2024, 17:34


Σάλος έχει προκληθεί στα ΣΥΡΙΖΑϊκά περιβάλλοντα από ένα σημερινό δημοσίευμα, το οποίο εμφανίζει τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει απώτερο στόχο τη διάλυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τη στήλη «Στίγμα» εν προκειμένω, υπό τον τίτλο, «Το νέο κόμμα και τα χρήματα», ο Γιώργος Παπαχρήστος περιγράφει μια συνάντηση που είχε ο αποπεμφθείς πρόεδρος την εβδομάδα που πέρασε. Εκεί, «κάποιος τον ρωτάει "γιατί δεν κάνεις κόμμα, δικό σου, και επιμένεις να είσαι υποψήφιος, αφού, όπως λες, έχεις τον κόσμο μαζί σου;"», και ο Στ. Κασσελάκης φέρεται να τού απαντά ως εξής: «Ότι στόχος του είναι πρώτα να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον φτάσει στο μη περαιτέρω, στο 0,5% δημοσκοπικά αν είναι δυνατόν και εν συνεχεία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός καινούργιου "ΣΥΡΙΖΑ". Ενός κόμματος δηλαδή, το οποίο θα κινείται στην Αριστερά, αλλά δε θα διαθέτει τις παθογένειες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα δε, με τι λεφτά θα κάνει το καινούργιο κόμμα, όταν μάλιστα χρειάζονται περί τα 15 εκατ. ευρώ, εκείνος εμφανίζεται να λέει: «"Θα βρεθούν"» απάντησε σιβυλλικά ο δικός μας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το "πού θα βρεθούν" τα χρήματα για να λειτουργήσει το καινούργιο του κόμμα... Αυτός ξέρει, προφανώς...», καταλήγει το σχόλιο.

Σχόλιο από την πλευρά Κασσελάκη δεν έχει υπάρξει ως την ώρα αυτή, και τα ερωτήματα πολλά: Αν τα είπε, πού τα είπε, σε ποιους τα είπε, αν επιδέχονται διάψευσης...

Στο θέμα παρενέβησαν, όμως, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που πρόσκεινται στη νέα πλειοψηφία του κόμματος. «Η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιευμάτων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κασσελάκης θέλει να εξαΰλωσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1.500 τετρ. μέτρωνν επιβεβαιώνει την αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κυρίου Κασσελάκη. Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της Ν.Δ. στη διακυβέρνηση της χώρας. Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κασσελάκη και τον κατήφορο που θα φτάσει και στη δημόσια στήριξη της Ν.Δ. Το έχει ξανακάνει άλλωστε...», καταλήγει το σχόλιο των εν λόγω στελεχών.

Από τη δική του πλευρά, ο Στ. Κασσελάκης έδωσε ενδεχομένως την απάντησή του, από την Καστοριά, όπου περιοδεύει, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να τελειώσει». Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτησή του, απευθυνόμενος στους πολίτες είπε πως «εσείς θα αποφασίσετε εάν θέλετε να υπάρξει άρση εμπιστοσύνης στην προεδρία μου ή όχι και ακόμα και όταν ακυρώσετε την απόφαση της ΚΕ, θα πάω σε εκλογές μέσα στο χρονοδιάγραμμα για αναβάπτιση από τη βάση. Όποιος σας λέει ότι δεν μπορεί αυτό να γίνει στο συνέδριο, λέει εν γνώσει του ψέματα. Το κάνουν διότι θέλουν να απογοητεύσουν τον κόσμο, να μη συμμετέχετε. Αλλά αυτό δεν είναι Δημοκρατία, είναι σημαδεμένη τράπουλα. Εμείς πάμε να φέρουμε τη Δημοκρατία. Γι' αυτό είμαι και πάλι υποψήφιος Πρόεδρος, διότι θέλω στην ιστορία της Αριστεράς να μην υπάρξει καμιά κηλίδα στη δημοκρατία μέσα στο κόμμα μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να τελειώσει, με αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται μέσα σε κλειστά δωμάτια, χωρίς πραγματική απαρτία, χωρίς πλειοψηφία».- από EfSyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια