Κακοκαιρία Ιανός: Ένοχοι ο Αγοραστός, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και δύο προϊστάμενοι Τεχνικών Έργων...

Nonews-NEWS.com



Κακοκαιρία Ιανός: Ένοχοι ο Αγοραστός, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και δύο προϊστάμενοι Τεχνικών Έργων...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_202.html
Oct 17th 2024, 12:00



Ένοχοι για την κατηγορία της πρόκλησης της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως στην κακοκαιρία Ιανός κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας... Και στους τέσσερις καταδικασθέντες, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μήνες με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ η εισαγγελική πλευρά είχε προτείνει 18 μήνες.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε ότι και οι 10 κατηγορούμενοι είναι αθώοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

«Η απόφαση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δικαίωσή μας» δηλώνουν πληγέντες

Ικανοποίηση για την καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων εξέφρασαν πληγέντες από την πλημμύρα, σύμφωνα με τον συνήγορο υποστήριξης κατηγορίας Βασίλειο Κωστή.

«Συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα που είναι οι αστικές μας διεκδικήσεις στα διοικητικά δικαστήρια, δήλωσε προσθέτοντας: «Σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας, ωστόσο θεωρούμε ότι η απόφαση είναι εμπεριστατωμένη και αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δικαίωση των εντολέων μου».

Τρεις νεκροί και μεγάλες καταστροφές

Η κακοκαιρία Ιανός έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας το 2020 και προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, αλλά και μεγάλες καταστροφές στην περιοχή.

Στη δίκη, οι κατηγορούμενοι διώχθηκαν για πλημμύρα από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Στην υπόθεση που διήρκησε σχεδόν πέντε μήνες κατέθεσαν περισσότεροι από 40 μάρτυρες μεταξύ των οποίων πραγματογνώμονες, καθηγητές πανεπιστημίου, πρώην δήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, αξιωματικοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής...





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια