«Μην κάνεις ερωτήσεις αν δεν θες να σου λένε ψέματα»…

Nonews-NEWS.com



«Μην κάνεις ερωτήσεις αν δεν θες να σου λένε ψέματα»…
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_647.html
Oct 15th 2024, 14:00



Η επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο φαίνεται ότι θα γίνει ντε φάκτο αξιωματική αντιπολίτευση, υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να αλλάξει την τακτική τού «δεν τρέχει τίποτα» για την αντιπολίτευση...Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, έστω κι αν θεωρούν τον κ. Ανδρουλάκη «προβλέψιμο» και γι' αυτό εύκολα αντιμετωπίσιμο, δεν θέλουν να αφήσουν το ΠΑΣΟΚ να «φουσκώσει» δημοσκοπικά. Και γι' αυτό θα επιχειρήσουν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον επανεκλεγέντα αρχηγό του.

Θα δοκιμάσουν τις αντοχές του σε θέματα που δυσκόλεψαν το κόμμα του στο πρόσφατο παρελθόν, όπως είναι ή ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και η επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ είχε πει «όχι» και στα δύο, γεγονός που προκάλεσε εσωκομματικές αντιδράσεις, αφού βουλευτές και άλλα στελέχη του έχουν ταχθεί υπέρ.

Αλλά ο πρωθυπουργός δεν θα περιμένει μέχρι να έρθουν ξανά στο προσκήνιο τέτοια θέματα και ήδη άρχισε το στενό «μαρκάρισμα» στον κ. Ανδρουλάκη. Στο πλαίσιο του συγχαρητηρίου τηλεφωνήματος προς τον κ. Ανδρουλάκη, του απηύθυνε πρόσκληση να συναντηθούν. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2021, κατά την τότε εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ανταποκριθεί λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, στο οποίο ο ίδιος ήταν το πρώτο θύμα.

Η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο με το πρόσφατο πόρισμα του Αρείου Πάγου. Όμως, ο κ. Ανδρουλάκης κατάγγειλε το γεγονός και καταλόγισε προσωπικά στον πρωθυπουργό ότι «ήταν ο εντολέας της λειτουργίας ενός σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού με πρακτικές μακριά από κάθε μορφή ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν έγινε τίποτα γνωστό για το αν ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε κάποια απάντηση-και ποια- στην πρόσκληση Μητσοτάκη να συναντηθούν.

Βεβαίως, οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με πολιτικούς αρχηγούς είναι κάτι φυσιολογικό και σύνηθες, ιδιαίτερα αν έχουμε νεοκλεγμένο αρχηγό. Τέτοια συνάντηση έγινε πέρσι, όταν εξελέγη ο κ. Κασσελάκης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, με το Νίκο Ανδρουλάκη υπάρχει μια ιδιαιτερότητα: το αγκάθι της υπόθεσης των υποκλοπών. Το οποίο όχι μόνο δεν βγήκε με το πόρισμα του Αρείου Πάγου, αλλά κράτησε την υπόθεση στο σκοτάδι.

Έτσι, αν ο κ. Ανδρουλάκης αποφασίσει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη για συνάντηση, πρέπει να έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων ότι ο πρωθυπουργός θα έχει να του δώσει, επιτέλους, απάντηση στο ερώτημα: «Γιατί με παρακολουθούσατε;».

Αν δεν υπάρχει τέτοια απάντηση, μάλλον ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα έχει λόγο να διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Διότι μετά δεν θα έχει τι να πει ο ίδιος. Και δεν θα μπορεί να εφαρμόσει την παλιά  συμβουλή του Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς «μην κάνεις ερωτήσεις αν δεν θες να σου λένε ψέματα»…Γιώργος Καρελιάς - NEWS 24/7





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια