Ουδέν σχόλιο από το Μαξίμου για την απόρριψη της αγωγής Δημητριάδη...

Nonews-NEWS.com



Ουδέν σχόλιο από το Μαξίμου για την απόρριψη της αγωγής Δημητριάδη...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_32.html
Oct 14th 2024, 18:13



Δεν σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις, περιορίστηκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...Μια πρώτη δικαίωση για την «Εφ.Συν.» και τους Reporters United, ήρθε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας, που απέρριψε την πρώτη αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη στο σύνολό της και κατ' ουσίαν. Η απόφαση αυτή –εκτός από μια σημαντική νίκη σε μια μακρά δικαστική περιπέτεια εις βάρος της δημοσιογραφικής έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών– αποτελεί ταυτόχρονα μια εμβληματική νίκη, καθώς πρόκειται για την πρώτη απόρριψη αγωγής κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου που είναι ό,τι πιο κοντά στον ορισμό της «στρατηγικής αγωγής» (SLAPP) εις βάρος δημοσιογράφων και μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, παρότι στη χώρα μας δεν έχει θεσπιστεί αντι-SLAPP νομοθεσία.


Πάρα την παραπάνω ηχηρή δικαστική απόφαση, το Μαξίμου απέφυγε να προβεί στο όποιο σχόλιο, ακόμα και όταν το ζήτημα τέθηκε στον αρμόδιο κυβερνητικό εκπρόσωπο. Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, δέχθηκε το εξής ερώτημα: «Απορρίφθηκε η αγωγή του πρώην Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κατά δημοσιογράφων για τις αποκαλύψεις τους για τις υποκλοπές. Πώς αξιολογεί το Μέγαρο Μαξίμου την εξέλιξη και πώς τη σχολιάζετε εσείς, ως αρμόδιος Υπουργός για τον Τύπο, που είναι γνωστό το ενδιαφέρον σας για την ελευθερία του;»
«Κατ΄ αρχάς, δεν σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις. Υπήρξε μια δικαστική απόφαση, απολύτως σεβαστή, όπως κάθε δικαστική απόφαση», περιορίστηκε να πει ο Π. Μαρινάκης, απηχώντας προφανώς την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα. 

Αντίθετα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε εκτενώς σε κυβερνητικές «πρωτοβουλίες» για την ελευθερία του Τύπου, ενώ για το ζήτημα των έχω την αγωγών τύπου SLAPPS τοποθετήθηκε γενικόλογα και αορίστως: «Είμαστε σε μια διαδικασία να δούμε και το ζήτημα των SLAPPS συνολικά, των καταχρηστικών αγωγών. Αυτό είναι περισσότερο αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, βέβαια. Και να είμαστε και εκεί συνεπείς με τις προβλεπόμενες διατάξεις, τις οδηγίες, βασικά, από την Ε.Ε.».
► Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε στραφεί εναντίον της Εφ.Συν. και των Reporters united για τη δημοσίευση έρευνάς τους, η οποία συνέδεε τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης με το σκάνδαλο των υποκλοπών και το Predator.  Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κ. Δημητριάδη, και αποδέχθηκε ότι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των R.U. δεν είχε ψευδές περιεχόμενο ούτε υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο. Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά το δεύτερο δημοσίευμα της Εφ.Συν. ο κ Δημητριάδης παραιτήθηκε και ξεκίνησε μια ολόκληρη βιομηχανία αγωγών εις βάρος πολλών ΜΜΕ τα οποία έκαναν σύνδεση του ονόματός του με τις παρακολουθήσεις. Μια δεύτερη αγωγή του κ. Δημητριάδη εις βάρος της Εφ. Συν. θα εκδικαστεί τους επόμενους μήνες.
EFSYN.GR    



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια