Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα σπάσει την ανομβρία...

Nonews-NEWS.com



Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα σπάσει την ανομβρία...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_2851.html
Oct 16th 2024, 12:40



Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας τέλος της βδομάδας βάζοντας τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία...Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μια κακοκαιρία από την Ιταλία αναμένεται να επηρεάσει το Σαββατοκύριακο τα δυτικά τμήματα της χώρας σηματοδοτώντας και το τέλος του αντικυκλώνα που αποτελεί εμπόδιο, ένα φυσικό τείχος, για τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών.

Ο μετεωρολόγος του OPEN ξεκαθαρίζει πως αυτός ο αντικυκλώνας θα καταρρεύσει και έτσι ο Νοέμβριος θα είναι ένας μήνας που τα βαρομετρικά χαμηλά θα φτάνουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας μάλιστα πως το παρελθόν, έχει διδάξει πως ο Νοέμβριος δίνει πάντα και επικίνδυνα φαινόμενα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει το Σάββατο την Ιταλία θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά, να έρθει σε κόντρα με το πεδίο υψηλών πιέσεων, παρόλα αυτά δεν θα καταφέρει να διασχίσει τη χώρα μας και θα εγκλωβιστεί στα πιο δυτικά τμήματα και άρα τις όποιες βροχές περιμένουμε μέχρι και τέλος εβδομάδας τις αναμένουμε μέσα στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα.

Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αποδιοργανώσει σε πρώτη φάση το πεδίο υψηλών πιέσεων.
Αρνιακός για κύμα κακοκαιρίας

Τη δικιά του πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών έκανε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός.

«Αύριο περιμένουμε αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, καθώς και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και έντασης. Δεν θα είναι τίποτα σπουδαίο, δεν θα είναι οι βροχές που περιμένουμε και περιμένει η γεωργία. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο με την θερμοκρασία να υποχωρεί», ανέφερε αρχικά για το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη (17/10).

Συγκεκριμένα αύριο στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19-21 βαθμούς, στις δυτικές περιοχές και στα νησιά του Αιγαίου στους 28, ενώ στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές μέχρι 25.

«Την Παρασκευή (18/10) αναμένουμε βορειάδες, λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Όπως όλα δείχνουν δυστυχώς θα είναι ένας Οκτώβρης χωρίς βροχές», σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος...





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια