Ο Μητσοτάκης ευτέλισε τους θεσμούς για εσωκομματικούς λόγους...

Nonews-NEWS.com



Ο Μητσοτάκης ευτέλισε τους θεσμούς για εσωκομματικούς λόγους...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_767.html
Oct 24th 2024, 08:40



Δυσάρεστη εντύπωση προκάλεσε το θεσμικό ατόπημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να γυρίσει την πλάτη στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκο Παππά, μέσα στη Βουλή... Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αποχώρησε δύο φορές (προτού, δηλαδή, ξεκινήσει την πρωτολογία και τη δευτερολογία του ο Νίκος Παππάς), προβάλλοντας ως αιτία πως ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός δεν απαξίωσε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία βεβαίως δεν έχει στερήσει από τον Ν. Παππά τα πολιτικά του δικαιώματα. Επίσης, ευτέλισε και τον θεσμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μιας και αγνόησε παντελώς τη λειτουργία και τον κανονισμό της Βουλής.

Το μήνυμα και το μέσο

Μέσα ενημέρωσης σχολίασαν ότι απαξιώνοντας τον Νίκο Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός επέλεξε ως βασικό αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη. Ωστόσο, ο βαθύτερος λόγος της παραπάνω ενέργειας του πρωθυπουργού φαίνεται πως αφορούσε το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδεικτική και αποκαλυπτική είναι η αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη για τον λόγο που επέλεξε να αποχωρήσει πριν από τις ομιλίες του Ν. Παππά: «Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος. Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του», δήλωσε.

Η τελευταία φράση του πρωθυπουργού «ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του» αποτελεί ξεκάθαρο «καρφί» κατά του Αντώνη Σαμαρά, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να θέλει με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα σαφές μήνυμα τόσο στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας: μιας Ν.Δ. που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε αναβρασμό, εξαιτίας της δημόσιας και έντονης κριτικής από γαλάζιους βουλευτές για τα πεπραγμένα της ίδιας της κυβέρνησης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι πηγές από το περιβάλλον του πρώην προέδρου της Ν.Δ. έσπευσαν να απαντήσουν στον Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά» και προτρέποντας τον πρωθυπουργό να «ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια "σύμφωνα φιλίας" και υποκλίσεις».

Η παραπάνω ανάγνωση δείχνει ότι ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν το μέσο για να στείλει το μήνυμά του ο Κυρ. Μητσοτάκης προς το εσωτερικό του κόμματός του, μη διστάζοντας με τον τρόπο αυτό να ευτελίσει τους εμπλεκόμενους θεσμούς...Εφ.Συν.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια