Στο εδώλιο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια...

Nonews-NEWS.com



Στο εδώλιο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_786.html
Oct 1st 2024, 09:40



Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Εύβοιας αναμένεται να βρεθούν στις 12 Δεκεμβρίου, μετά από κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Εφετών Εύβοιας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ακόμα 18 υπάλληλοι της περιφέρειας... για τις καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή οκτώ ανθρώπων και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε περίπου 2.500 σπίτια τον Αύγουστο του 2020 στο νησί της Εύβοιας.Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, ο Φ. Σπανός κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης πλημμυρών, από τις οποίες προήλθε θάνατος ανθρώπων και κίνδυνος ξένης περιουσίας, από αμέλεια.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Εφετών αναφέρει πως λόγω της ιδιότητας του Περιφερειάρχη ο Φ. Σπανός δεν εκπλήρωσε τις νομικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν το αξίωμά του και «δεν προέβλεψε τα αξιόποινα αποτελέσματα που προκάλεσε με τις παραλείψεις του».

Την ίδια ώρα, στο εδώλιο μαζί με τον «γαλάζιο» Περιφερειάρχη και αντιμέτωπος με τις ίδιες κατηγορίες θα καθίσει μεταξύ άλλων και ο –εκλεγμένος με τον Κώστα Μπακογιάννη από το 2019– αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης...Δανάη Κισκήρα - Μπαρτσώκα / Εφ. Συν.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια