Ολλανδική αστυνομία: «Κρατικοί χάκερ» πίσω από την παραβίαση δεδομένων

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Ολλανδική αστυνομία: «Κρατικοί χάκερ» πίσω από την παραβίαση δεδομένων
https://www.secnews.gr/623356/ollandiki-astinomia-kratikoi-hacker-piso-apo-paraviasi-dedomenon/
Oct 4th 2024, 11:07

Η εθνική ολλανδική αστυνομία (Politie) λέει ότι ένας κρατικός χάκερ ήταν πιθανόν πίσω από την παραβίαση δεδομένων που εντόπισε την περασμένη εβδομάδα.



Δείτε επίσης: INTERPOL: Σύλληψη οκτώ ατόμων για phishing & romance scams






Η επίθεση παραβίασε τα στοιχεία επικοινωνίας του αστυνομικού γραφείου, τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους αριθμούς τηλεφώνου και σε ορισμένες περιπτώσεις, τα προσωπικά στοιχεία.



Σύμφωνα με την αρχική αναφορά, ο εισβολέας είχε παραβιάσει έναν λογαριασμό της αστυνομίας και είχε κλέψει στοιχεία επικοινωνίας πολλών αξιωματικών που σχετίζονται με την εργασία.



Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ολλανδική αστυνομία αποφάσισε να μην αποκαλύψει δημοσίως ποιος ευθύνεται ή πώς πραγματοποιήθηκε η παραβίαση, μέχρι να συγκεντρωθούν και να αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες. Επί του παρόντος, η αστυνομία εξετάζει τη «φύση, το εύρος και τις συνέπειες της διαρροής δεδομένων».



Η Politie λέει ότι έχει εφαρμόσει ισχυρότερα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της επίθεσης και πρόσθεσε ότι γνωρίζουν ακριβώς ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν, αλλά δεν θέλουν να δώσουν πάρα πολλές πληροφορίες σε αυτό το σημείο.



Δείτε ακόμα: Europol: Το Generative AI μπορεί να βοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου






Οι υπάλληλοι της ολλανδικής αστυνομίας καλούνται τώρα να χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τη συχνότερη σύνδεση στους λογαριασμούς τους ως μέτρο ασφαλείας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Επιπλέον, όλα τα συστήματα παρακολουθούνται συνεχώς για τυχόν σημάδια μη φυσιολογικής δραστηριότητας και το προσωπικό πληροφορικής βρίσκεται σε εγρήγορση για να λάβει άμεσα μέτρα.



Αν και η Ολλανδική αστυνομία δεν διευκρίνισε πόσα άτομα επηρεάζονται από την παραβίαση, μια επιστολή προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ολλανδίας που εστάλη από τον David van Weel, Υπουργό Δικαιοσύνης και Ασφάλειας στην Ολλανδία, ενημερώνει ότι "σχετικά με την εργασία στοιχεία επικοινωνίας όλων των αστυνομικών έχουν έχει κλαπεί."



Η Politie λέει ότι πρόσθετες πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, καθώς οι λεπτομέρειες ενδέχεται να επηρεάσουν την τρέχουσα έρευνα.



Δείτε επίσης: Η αστυνομία του Τέξας αποκτά AI εργαλείο παρακολούθησης



Η παραβίαση δεδομένων της αστυνομίας, όπως στην περίπτωση της Ολλανδικής αστυνομίας, αποτελεί σοβαρό ζήτημα ασφαλείας που μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην προστασία ευαίσθητων πληροφοριών και στην ιδιωτικότητα των πολιτών. Μέσα από τέτοιες παραβιάσεις, εμπιστευτικά δεδομένα όπως προσωπικές πληροφορίες, αναφορές εγκλημάτων και στρατηγικές επιτήρησης μπορεί να διαρρεύσουν, οδηγώντας σε πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια. Επιπλέον, η αδυναμία διατήρησης της ακεραιότητας των δεδομένων υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις νομικές αρχές και απαιτεί επείγουσες ενέργειες για την ενίσχυση των μέτρων κυβερνοασφάλειας και την εκπαίδευση του προσωπικού στην προστασία των δεδομένων.



Πηγή: bleepingcomputer



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια