Οι ομάδες κυβερνοασφάλειας δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις νέες επιθέσεις

secnews.gr

IT Security News, Gadgets, Tweaks for Geeks and More

Οι ομάδες κυβερνοασφάλειας δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις νέες επιθέσεις
https://www.secnews.gr/622755/oi-omades-kyvernoasfaleias-dyskolevontai-na-parakolouthisoun-tis-nees-epitheseis/
Oct 1st 2024, 14:37

Οι ομάδες κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να παραμείνουν ενήμερες σχετικά με τις νέες επιθέσεις.







Συχνά, οι δυσκολίες πηγάζουν από περιορισμένους προϋπολογισμούς.



Διαβάστε επίσης: Πολλά αγγλικά σχολεία επλήγησαν από κυβερνοεπιθέσεις το 2023/24



Το 52% των ευρωπαϊκών ομάδων κυβερνοασφάλειας εκφράζουν την άποψη ότι οι οικονομικοί πόροι των οργανισμών τους είναι ανεπαρκείς, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα: το 61% δηλώνει ότι χρειάζονται περισσότερα μέλη στην ομάδα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Η έλλειψη χρηματοδότησης μπορεί να είναι η αιτία αυτής της ανάγκης.



Η υποστελέχωση επιβαρύνεται από τη γενική έλλειψη ειδικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Ιδιαίτερα, οι θέσεις που απαιτούν πτυχίο ή σχετική εμπειρία παραμένουν κενές σε ποσοστό 46%. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την έλλειψη, οι εταιρείες προσπαθούν να προσλάβουν άτομα χωρίς εμπειρία ή πτυχίο σε θέσεις που αφορούν την ασφάλεια, ωστόσο σχεδόν μία στις πέντε τέτοιες θέσεις παραμένει ακάλυπτη.



Δείτε ακόμη: Κέντρο Υγείας της Χαβάης αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων



Οι ελλείψεις δημιουργούν εκκρεμότητες







Τα προβλήματα παρεμποδίζουν τις ομάδες κυβερνοασφάλειας στην προετοιμασία των οργανώσεών τους για νέες επιθέσεις. «Χωρίς ισχυρές και εξειδικευμένες ομάδες, η ανθεκτικότητα της ασφάλειας ολόκληρων συστημάτων διακυβεύεται, αφήνοντας τις κρίσιμες υποδομές ευάλωτες», δήλωσε ο Chris Dimitriadis, Chief Global Strategy Officer της ISACA.



Ταυτόχρονα, οι hackers επιταχύνουν τον ρυθμό των επιθέσεων. Περίπου τέσσερις στους δέκα συμμετέχοντες ανέφεραν ότι έχουν παρατηρήσει αύξηση στις επιθέσεις, σε σύγκριση με τρεις στους δέκα πέρυσι.



Ο οργανισμός ISACA είναι υπεύθυνος για αυτή την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.868 επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας από όλο τον κόσμο, με το 22% των συμμετεχόντων να διαμένει στην Ευρώπη.



Διαβάστε περισσότερα: Επίδοξος δολοφόνος συνελήφθη μέσω cybersecurity site



Επίλυση υποστελέχωσης με AI



Δεδομένης της δυσκολίας στην κάλυψη κενών θέσεων, οι αυτόνομοι πράκτορες AI γίνονται όλο και πιο ελκυστικοί. Αυτή η τεχνολογία πρέπει να είναι σε θέση να διαχειρίζεται αυτόνομα τμήματα του φόρτου εργασίας στον τομέα της ασφάλειας. Αν και η τεχνολογία χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη, η ReliaQuest εργάζεται ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση.



Πηγή: techzine



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/3xfHTz
Σχόλια