Μία ώρα επιπλέον ύπνου τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Μία ώρα επιπλέον ύπνου τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή
https://www.zoornalistas.com/2024/10/blog-post_67.html
Oct 26th 2024, 12:26


Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε στη χειμερινή ώρα, η οποία θα ισχύει μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Η αλλαγή ώρα θα πραγματοποιηθεί ξημερώνοντας Κυριακή, στις 04.00, όταν οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω και θα δείχνουν 03.00.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη λήξη της θερινής ώρας, «την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».
Η εναλλαγή μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας και αντίστροφα αποτελεί ένα γεγονός το οποίο έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προτείνει τα κράτη-μέλη να συμφωνήσουν αν θα κρατήσουν χειμερινή ή καλοκαιρινή ώρα, ώστε να μη γίνεται αλλαγή δύο φορές κάθε χρόνο, πρόταση που όμως «πάγωσε» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ύστερα ξεχάστηκε.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια