Ένας... Σουλτάνος στα Τίρανα...

Nonews-NEWS.com



Ένας... Σουλτάνος στα Τίρανα...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_3599.html
Oct 10th 2024, 12:40



Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται σήμερα και αύριο, Παρασκευή, στην Αλβανία και τη Σερβία, ένα ταξίδι στη διάρκεια του οποίου αναμένεται ότι θα επιδιώξει να ενισχύσει την τουρκική οικονομική και διπλωματική παρουσία στα Βαλκάνια...Ο Ερντογάν θα βρεθεί σήμερα στην Αλβανία, όπου πρόκειται να εγκαινιάσει το μεγάλο τζαμί των Τιράνων Namazgja,  το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία.

Μάλιστα, η Μουσουλμανική Κοινότητα Αλβανίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον «αδελφό τουρκικό λαό», τον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα «που κατέστησαν εφικτή την ανέγερση του νέου μεγάλου τζαμιού των Τιράνων».

Η ανέγερση του τεμένους άρχισε το 2015

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί στα Τίρανα και με τον θρησκευτικό ηγέτη της μουσουλμανικής σέκτας των Μπεκτασήδων (ή Μπεκτασί) στην Αλβανία και όλων των Μπεκτασήδων στον κόσμο, Εντομοντ Μπραχίμαϊ, ευρύτερα γνωστό στους πιστούς ως Μπαμπά Μόντι.

Τον περασμένο μήνα είχε γίνει γνωστό το σχέδιο του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα να ιδρύσει εντός της επικράτειας της Αλβανίας ένα κυρίαρχο μουσουλμανικό κράτος Μπεκτασήδων, στο πρότυπο του Βατικανού, προκαλώντας την αντίδραση εκπροσώπων της πολυπληθούς κοινότητας των Μπεκτασήδων στην Τουρκία.

Η Άγκυρα «εντάσσεται στους πέντε μεγαλύτερους ξένους επενδυτές» στην Αλβανία, με επενδύσεις ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είχε δηλώσει φέτος το χειμώνα ο Ερντογάν υποδεχόμενος τον αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Περισσότερες από 600 τουρκικές επιχειρήσεις προσφέρουν απασχόληση σε περισσότερους από 15.000 Αλβανούς, είχε προσθέσει.

Η συνεργασία είναι επίσης στρατιωτική ανάμεσα σ' αυτές τις δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ: τα Τίρανα παρέλαβαν φέτος τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 που αγοράσθηκαν από την Τουρκία...




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια