Ισραηλ: Ενισχύει τις χερσαίες δυνάμεις στο Λίβανο, χτυπά αδιακρίτως σε Γάζα και Συρία...

Nonews-NEWS.com



Ισραηλ: Ενισχύει τις χερσαίες δυνάμεις στο Λίβανο, χτυπά αδιακρίτως σε Γάζα και Συρία...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_45.html
Oct 6th 2024, 18:29



Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την έναρξη της γενοκτονικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα, με πρόσχημα την απάντηση στην επίθεση της Χαμάς, και το Τελ Αβίβ δείχνει αποφασισμένο να σύρει σε γενικευμένη σύγκρουση ολόκληρη τη Μέση Ανατολή...

Ενώ οι απειλές για άμεση απάντηση στο Ιράν παραμένουν, τα στρατεύματα του Μπενιαμίν Νετανιάχου κλιμακώνουν τις δολοφονικές επιθέσεις στον Λίβανο, ενώ συνεχίζουν το αιματοκύλισμα στη Γάζα, αλλά και στη Συρία.
Πάνω από 50.000 στα βόρεια σύνοραΗ τελευταία ενημέρωση από τον ισραηλινό στρατό αναφέρει ότι οι δυνάμεις στα σύνορα με τον Λίβανο ενισχύονται με έμψυχο δυναμικό, αλλά και τεθωρακισμένα.
Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν πέντε μεραρχίες του IDF, περισσότεροι από 50.000 άνδρες του ισραηλινού στρατού, ενώ τα χτυπήματα στις νότιες περιοχές του Λιβάνου, αλλά και σε σημεία της Βηρυτού χαρακτηρίζονται ως τα πιο σφοδρά των τελευταίων ετών.
Η πρωτεύουσα της χώρας δέχεται σφοδρότατα πλήγματα από νωρίς το πρωί της Κυριακής, με τις υπηρεσίες Υγείας του Λιβάνου να ανακοινώνουν ότι μέσα σε ένα 24ωρο έχουν σκοτωθεί 23 άτομα και έχουν τραυματιστεί 93. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου έκανε νέα έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και έναρξη συνομιλιών, ενώ η σχολική χρονιά στη χώρα αναβάλλεται.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι έπληξε περισσότερους από 150 στόχους της Χεζμπολάχ το τελευταίο 24ωρο, ενώ υποστηρίζει ότι καταδρομείς και αλεξιπτωτιστές εντόπισαν κρύπτες και σήραγγες όπου κρύβονταν όπλα και ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά των χερσαίων δυνάμεων. 
Ο IDF από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι σκότωσε ακόμη ένα κεντρικό στέλεχος της Χεζμπολάχ με πλήγμα σε νότια πόλη του Λιβάνου. Πρόκειται για τον Χαντέρ Αλί Ταουίλ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για επιθέσεις κατά τεθωρακισμένων στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ τον περασμένο Ιανουάριο.
Από την επίθεση στον ανώτερο αξιωματικό της σιιτικής οργάνωσης φέρεται να σκοτώθηκε η 76χρονη μητέρα του, αλλά κι ένα στέλεχος της ομάδας άμεσης επέμβασης της περιοχής Κφαρ Γιουβάλ. 
Η Χεζμπολάχ δεν έχει τοποθετηθεί για την ανακοίνωση.
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες στη Μπερ Σεβά
Επίθεση, όμως, σημειώθηκε και στην πόλη Μπερ Σεβά, στα νότια του Ισραήλ, με ένοπλο να ανοίγει πυρ σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας άλλους δέκα.
Ο δράστης σκοτώθηκε, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για το εάν πρόκειται για περιστατικό που έχει σχέση με όσα τραγικά συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.
Νεκρά παιδιά, χιλιάδες εκτοπισμένοιΟι ισραηλινές επιθέσεις, πάντως, έχουν πάρει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά ολοκληρωτικού πολέμου, καθώς, σήμερα ανακοινώθηκε ακόμη ένα χτύπημα στη Συρία, στην πόλη Χομς.
Σύμφωνα με την καταγγελία δύο ισραηλινοί πύραυλοι που στόχευαν σε βιομηχανική περιοχή, χτύπησαν πομπή που μετέφερε προμήθειες, ενώ υπάρχει πληροφορία για τουλάχιστον έναν νεκρό. 
Η ενημέρωση αναφορικά με το δολοφονικό χτύπημα στην Τζαμπάλια της Γάζας, κάνει λόγο για περισσότερους από είκοσι νεκρούς, ενώ ανάμεσά τους είναι και εννέα παιδιά.
Από την πλευρά του ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι μέσα τον Λίβανο τα αεροπορικά χτυπήματα έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους, ενώ ανάμεσά τους είναι και περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που είχαν περάσει τα σύνορα για να γλιτώσουν τις σφαγές. 







You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια