«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα μαζί»

Nonews-NEWS.com



«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα μαζί»
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_2226.html
Oct 11th 2024, 11:40



Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ήταν το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης...«Όταν ξεκίνησα ως Πρόεδρος, με ρωτούσαν με ποιον θα πας και όλοι οι δημοσιογράφοι και οι  πολιτικοί μας αντίπαλοι μάς αντιμετώπιζαν ως  κυβερνητικό συμπλήρωμα. Τώρα με ρωτούν με ποιους θα κυβερνήσεις και αυτό δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ πια είναι σε μία νέα πορεία και αποτελεί κατάκτηση με αγώνες και προσπάθεια. Θεωρώ ότι αυτό τίμησαν οι ψηφοφόροι μας την προηγούμενη Κυριακή» σημείωσε αποτιμώντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για την αξιοποίηση των συνυποψηφίων του, τόνισε: «Αυτή η διαδικασία έχει αναδείξει σημαντικά πρόσωπα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Έχουμε εξαιρετικούς βουλευτές, εξαιρετικά στελέχη και, νομίζω, ότι απέναντι στη Νέα Δημοκρατία το μόνο κόμμα που μπορεί να σταθεί προγραμματικά και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού για το θέμα της κυβερνησιμότητας είναι η παράταξή μας. Θα εντείνω κι άλλο την προσπάθεια να βρω και να έρθουν κοντά μας ακόμη περισσότερους ανθρώπους από την κοινωνία. Υπάρχει μία ανάγκη που πρέπει να καλύψει μία ομάδα: να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση η οποία θα βελτιώσει με έναν ριζοσπαστικό τρόπο το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού και τα προβλήματα του».

«Δεσμεύτηκα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ το 2021 για ενότητα, ανανέωση, πολιτική αυτονομία. Είχαμε πολιτική αυτονομία; Δεν υπάρχει ένας να ισχυριστεί ότι μία απόφασή μας στη Βουλή είναι προϊόν πίεσης συμφερόντων. Είχα ισχυρή πολιτική αυτονομία από κάθε είδους εξάρτηση και το αποδεικνύει η πολιτική μου πορεία. Είχαμε ανανέωση; Παντού νέοι άνθρωποι. Αυτοδιοίκηση, Βουλή, κόμμα και είχαμε ενότητα. Ας δουν, οι 300.000 ψηφοφόροι μας -που τους καλώ να έρθουν ξανά την Κυριακή-, την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, την κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία και την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

Κάναμε διαδικασίες με διαφάνεια και πολιτικό πολιτισμό, στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χαμός. Το ΠΑΣΟΚ γιόρτασε τα πενήντα του χρόνια στο Ζάππειο με όλους τους προέδρους μαζί, με όλα μας τα στελέχη, ενωμένοι. Η Νέα Δημοκρατία γιόρτασε χωρίς αυτό το περιβάλλον. Πετύχαμε πολλά. Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα μαζί τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ως προς τις οργανωτικές και επικοινωνιακές αλλαγές, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Δεν μιλώ με εσωτερικούς όρους, ούτε με 80%-20%, ούτε με 70%-30%, ούτε με Αθήνα – περιφέρεια. Η άποψή μου είναι ότι χρειάζεται πιο ριζοσπαστική επικοινωνία και πόρτα – πόρτα δουλειά ειδικά στα αστικά κέντρα, γιατί εκεί ο κόσμος δεν έχει το περιθώριο να κάνει δημόσια συζήτηση όπως γίνεται στην περιφέρεια, οι ρυθμοί ζωής δυστυχώς είναι πιο σκληροί. Πρέπει, λοιπόν, εμείς να πάμε σε αυτόν τον κόσμο, να του πούμε τις λύσεις μας για τα ενοίκια, για την υγεία, για την ενεργειακή κρίση, για τα εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς είναι ακόμα στη μνημονιακή εποχή -όταν μόνο το 25% καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις ενώ θα έπρεπε βάσει των κοινοτικών οδηγιών να είναι το 80%-, όταν η κυβέρνηση προεκλογικά με πελατειακούς όρους καθορίζει τον κατώτατο μισθό ενώ θα έπρεπε να είναι προϊόν διαπραγμάτευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, να μιλήσουμε στους πολύ φτωχούς συνταξιούχους για το νέο ΕΚΑΣ που αφορά 350.000 άτομα, για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Αλλά πόρτα – πόρτα»...




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια