Συζητήσεις για το Κυπριακό χωρίς κοινό έδαφος...

Nonews-NEWS.com



Συζητήσεις για το Κυπριακό χωρίς κοινό έδαφος...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_811.html
Oct 16th 2024, 10:40



Συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη είχαν το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον πρόεδρο των Κατεχομένων Ερσίν Τατάρ... Οι δυο μεριές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές για το ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, αλλά και με την συμμετοχή των τριών εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδα – Τουρκία – Αγγλία).

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προσήλθε με εποικοδομητική διάθεση και έτοιμος να κάνει μια γόνιμη συζήτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός ότι δεν υπήρξε αδιέξοδο και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν αποτελεί μια σχετικά θετική εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Τατάρ στην Λευκωσία με βασικό θέμα τα οδοφράγματα, ενώ η αναπληρώτρια γενική γραμματέαςτου ΟΗΕ Ρόσμαρι Ντι Κάρλο θα κληθεί να προετοιμάσει τις διευρυμένες άτυπες επαφές.

Κυπριακό – Επιμένει ο Τατάρ για λύση δυο κρατών

Ο πρόεδρος του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ με τη σειρά του είπε ότι ο Γκουτέρες πρέπει να καταλάβει τη θέση της... ΤΔΒΚ και ότι δεν θα εγκαταλείψει την κρατικότητά της και την κυριαρχία της και ότι η μόνη λύση είναι η λύση δυο κρατών.

Μάλιστα είπε ότι παρουσίασε το νέο όραμά του καθώς οι προσπάθειες μιας ομοσπονδιακής λύσης απέτυχαν εδω και 50 χρόνια.

Ο Τατάρ δήλωσε επίσης ότι αποφάσισαν να συναντηθούν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην Λευκωσία για να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος νέων συνοριακών πυλών και ότι αυτό θα συμβεί εάν τα αιτήματα γίνουν αποδεκτά...






You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια