Από τις κοινές απουσίες, στις κοινές παρουσίες...

Nonews-NEWS.com



Από τις κοινές απουσίες, στις κοινές παρουσίες...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_1155.html
Oct 14th 2024, 11:40



Στη νέα κοινή εμφάνιση των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά είναι στραμμένα τα βλέμματα και οι ανησυχίες του μεγάρου Μαξίμου... Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα παραστούν σήμερα στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τα βραβεία «Βιώσιμης-Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Το πιθανότερο είναι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί να μην κάνουν κάποια ομιλία, όμως η νέα κοινή τους εμφάνιση σημειολογικά έχει ενδιαφέρον, αφού κάθε τέτοια προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου, λόγω των ξεκάθαρων αποστάσεων που έχουν πάρει προ πολλού και σχεδόν σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύουν. Στη Ν.Δ. άλλωστε λιμνάζουν, όπως φαίνεται, τα απόνερα της ηχηρής απουσίας τους από τα κομματικά γενέθλια στη Ρηγίλλης, πριν από δέκα ημέρες.

Η αίσθηση της φθοράς μετά το κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και η συνεπακόλουθη αναταραχή στο εσωτερικό της Κ.Ο. της κυβερνώσας παράταξης αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους βραχνάδες της κυβέρνησης, παρά την εικόνα ενότητας που επιχειρεί να εκπέμψει. Γι' αυτό και το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση αναστροφής του κλίματος μέσα από διαδοχικές συναντήσεις υπουργών με βουλευτές. Πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον η τακτική του Μαξίμου είναι οι κατ' ιδίαν συναντήσεις με έναν έναν τους βουλευτές και όχι ομαδοποιημένα. Αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να αποσυμπιέσει πιο εύκολα την κατάσταση και να διασπάσει το μέτωπο της εσωκομματικής δυσαρέσκειας για μια σειρά ζητημάτων, αλλά και την απόσταση μεταξύ βουλευτών με τους υπουργούς. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται προσεχώς συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκου με βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Νίκος Δένδιας

Ενα άλλο σημείο το οποίο πιθανόν να φέρει νέες αναταράξεις τους επόμενους μήνες στο εσωτερικό της Ν.Δ. είναι το πρόσωπο που θα προτείνει ο πρωθυπουργός για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οι βουλευτές που ιδεολογικά στοιχίζονται πίσω από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς δεν φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν μια νέα θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο Νίκος Δένδιας πάντως παίρνει αποστάσεις σε αυτό το κομμάτι από την κυβέρνηση, αλλά και σε ό,τι αφορά το αγεφύρωτο χάσμα με τους δύο προκατόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εχει ιδιαίτερη αξία η αποστροφή του υπουργού Αμυνας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής στις διαρροές Μαξίμου περί ενδεχόμενης πρότασής του για το προεδρικό αξίωμα. Ο Ν. Δένδιας, που ήδη από τη ΔΕΘ είχε δείξει την άρνησή του να περάσει σε «αποστρατεία», ξέκοψε κάθε σενάριο μέσα από τη συνέντευξή του. «Απέχω από αυτή τη συζήτηση η οποία εκτός όλων των άλλων είναι και άκαιρη. Η χώρα έχει Πρόεδρο, όπως έχει κατ' επανάληψιν δηλώσει και ο πρωθυπουργός. Σε ό,τι με αφορά, αυτό το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις μου», ξεκαθάρισε.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει αξία και η απάντηση που έδωσε για την προσωπική του σχέση με τον πρωθυπουργό, καθώς την προσδιόρισε με καθαρά επαγγελματικούς όρους. «Είναι σχέση πρωθυπουργού με υπουργό της κυβέρνησής του. Ο κ. Μητσοτάκης με επέλεξε», σημείωσε ο κ. Δένδιας, τον οποίο αρκετοί θεωρούν τον νο1 «δελφίνο» στο μέλλον. Αξιοσημείωτη, δε, και η αντίδρασή του στο πώς σχολιάζει την ηχηρή απουσία των κ. Καραμανλή και Σαμαρά από τη γιορτή στη Ρηγίλλης. «Δεν δικαιούμαι να σχολιάσω επ' αυτού», είπε προσεκτικά ο υπουργός, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο γίνεται μια συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος από την πλευρά του Μαξίμου...Εφ.Συν.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια