Εμείς, η Παλαιστίνη και το Ισραήλ...

Nonews-NEWS.com



Εμείς, η Παλαιστίνη και το Ισραήλ...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_976.html
Oct 5th 2024, 21:12



Πριν από έναν χρόνο παρακολουθούσαμε -με σοκ και δέος- τη δολοφονική επίθεση της Χαμάς επί ισραηλινού εδάφους και την άμεση, ακόμα πιο δολοφονική απάντηση του Ισραήλ με ένα συνεχές, ανελέητο σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας...


Ως εφημερίδα, ταχθήκαμε αμέσως με το μέρος των αμάχων. Δεν δεχτήκαμε το «δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται» δολοφονώντας αδιακρίτως. Αποφασίσαμε συνειδητά -και δεχτήκαμε επιθέσεις γι' αυτό- να πάμε κόντρα στο κυρίαρχο αφήγημα. Να φωτίσουμε τα αίτια πίσω από την -προφανώς καταδικαστέα- επίθεση της Χαμάς, να εξηγήσουμε ότι έχει τις ρίζες της στον συστηματικό διωγμό που βιώνουν εδώ και 76 χρόνια οι Παλαιστίνιοι.
Να τονίσουμε ότι χωρίς την επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος κανένας λαός, ούτε ο παλαιστινιακός ούτε και ο ισραηλινός, δεν θα μπορέσει να ζήσει ανθρώπινα και ειρηνικά.
Εκείνες τις μέρες κανείς μας δεν περίμενε ή δεν ήθελε να φανταστεί ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου θα είχε τόση διάρκεια και θα έσπερνε τόση καταστροφή. Εναν χρόνο μετά είμαστε ακόμα εδώ και μιλάμε για τα ίδια και χειρότερα. Το Ισραήλ, αφού ισοπέδωσε τη Γάζα, κάνει εξαγωγή του πολέμου στον Λίβανο και στην Υεμένη και βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πραγματικού πολέμου και με το Ιράν.
Ανεξέλεγκτος ο ακροδεξιός Νετανιάχου, παρέα με ημιπαράφρονες κυβερνητικούς εταίρους, δεν διστάζει να βάλει μπουρλότο σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Οχι μόνο για να υλοποιήσει τα παρανοϊκά, ιμπεριαλιστικά οράματά του, αλλά και για να σώσει το τομάρι του, καθώς με τόσα σκάνδαλα διαφθοράς θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από της φυλακής τα σίδερα.
Ο Νετανιάχου δολοφονεί επειδή μπορεί. Επειδή έχει απέναντί του έναν ολίγιστο Μπάιντεν -και σύντομα δεν αποκλείεται να έχει έναν πιο φιλικό Τραμπ- και μια εξευτελιστικά ανεκτική Ε.Ε. Επειδή έχει εταίρους, ανάμεσά τους και ο Ελληνας πρωθυπουργός, που αντί να πιέζουν για εκεχειρία και πολιτική λύση του Παλαιστινιακού, τον θωπεύουν και τον εξοπλίζουν.
Κάποτε, ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποφανθεί ότι, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν σήμερα, όλοι αυτοί βρίσκονταν στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. Το ερώτημα είναι πόσο ακριβό θα είναι το τίμημα που θα έχουν πληρώσει ώς τότε όχι μόνο η Μέση Ανατολή αλλά όλοι μας.
efsyn.gr



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια