Η «μυστήρια» επιταγή του μισού εκατομμυρίου ευρώ...

Nonews-NEWS.com



Η «μυστήρια» επιταγή του μισού εκατομμυρίου ευρώ...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_700.html
Oct 10th 2024, 14:20



Αντιμέτωπος με σειρά ερωτημάτων σχετικά με την αγορά του σπιτιού ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ βρίσκεται ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας... Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι πούλησε ένα ακίνητο που είχε για να αγοράσει αυτό στη Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίος όπως σημείωνε, είχε την ίδια αξία.

Ωστόσο, η μία από τις δύο επιταγές ύψους περίπου 500.000 ευρώ, είχε μία περίεργη διαδρομή, με την παρεμβολή εταιρειών οι οποίες όμως έχουν ως «αφετηρία» έναν όμιλο ονόματι Apollo Capital Group. Έναν όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων και της ενέργειας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι ακριβώς πούλησε ο Βασίλης Κικίλιας και σε ποια εταιρεία.

Με βάση το συμβόλαιο αγοράς του διαμερίσματος, η επιταγή των 500.000 ευρώ έχει εκδοθεί από την τράπεζα Eurobank, στο υποκατάστημα Αμαρουσίου.

Αρχικά ήταν σε διαταγή μιας εταιρείας ονόματι Apollo Capital INC Limited. Στη συνέχεια μεταβιβάστηκε αφού οπισθογραφήθηκε στην Μ.Ι.Κ.Ε. με την επωνυμία CAVE DEGLI ANGELI MON.IKE. Τέλος, αφού οπισθογραφήθηκε από αυτήν μεταβιβάστηκε στον Βασίλη Κικίλια ο οποίος την έδωσε στα χέρια του πωλητή, παρουσία του συμβολαιογράφου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εταιρεία Apollo Capital Group με έδρα την Κύπρο, έχει πολλές δραστηριότητες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, στην ενέργεια και στις κατασκευές – ακίνητα. Φέρεται να έχει ακίνητα στην Αθήνα, την Υδρα, τη Μύλο, τους Πεταλιούς, όπου υπήρχε ένα σχέδιο για τη δημιουργία Resort, δίπλα σε αυτό που θέλει να φτιάξει η Grivalia.

Η εταιρεία CAVE DEGLI ANGELI MON.IKE από την οποία πήρε ο Βασίλης Κικίλιας την επιταγή, έχει έδρα το Πικέρμι, συστάθηκε το 2022 με κεφάλαιο 4,5 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό την κατασκευή ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων και μοναδικός εταίρος είναι μια εταιρεία ονόματι Νέα Ζωή Αττική Ανάπτυξη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ενώ διαχειριστής ο γνωστός από την Apollo, Σπύρος Ροσόλιμος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΓΕΜΗ, η Νέα Ζωή μπήκε στην εταιρεία Cave τον περασμένο Ιούλιο όταν κι έγινε αλλαγή του καταστατικού. Στον τελευταίο ισολογισμό για το 2022, παρουσιάζει μηδενική δραστηριότητα, γράφοντας μόνο ότι το σύνολο ενεργητικού είναι 4.499.292,00 με ζημίες 708 χιλιάδες.

Αναζητώντας τους εταίρους της εταιρείας Νέα Ζωή Αττική Ανάπτυξη, φαίνεται ότι ιδρυτής είναι η Θεοδώρα Ντανιέλα Ντε Μοράις Μοσχούρη, μοντέλο στη show bizz που το 2015 είχε πάει στην Κίνα να εκπροσωπήσει την Ελλαδα ως Μις Τουρισμός, αλλά αποβλήθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση, από τις συσχετίσεις και τα στοιχεία φαίνεται ότι η Apollo και η Cave συνδέονται και έδωσαν την επιταγή των 500.000 ευρώ στον Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το mononews.gr, από την έρευνα δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί αν υπάρχει αγοραπωλησία περιουσιακών στοιχείων του υπουργού με κάποια από τις πιο πάνω εταιρείες...ΑΥΓΗ




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια