Ο Παπαχρήστος, ο «πασοκάρας» και το λάθος

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Ο Παπαχρήστος, ο «πασοκάρας» και το λάθος
https://www.zoornalistas.com/2024/10/blog-post_90.html
Oct 14th 2024, 11:41


Ο Γιώργος Παπαχρήστος σε σχόλιο στα Νέα για τις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, με τίτλο «ΠΑΣΟΚ όπως... δήμος», αρχίζει (λογο)παίζοντας με τίτλο έργου του Πιραντέλο που έχει γίνει σχεδόν κλισέ: «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε». Μαζί ενέπλεξε και τον Στέφανο Ληναίο, μια «άλλη πασοκάρα!» όπως τον χαρακτήρισε. Ούτε ο Πιραντέλο ούτε ο Ληναίος είχαν κάποια σχέση με όσα ακολούθησαν στο κείμενο της στήλης του. Αλλά η χρησιμοποίησή τους οδήγησε τον αρθρογράφο σε ένα λάθος άγνοιας, καθώς έγραψε ότι το συγκεκριμένο έργο του Ιταλού δραματουργού έπαιζε για χρόνια ο («πασοκάρας!») Ληναίος, κάτι που δεν ισχύει.
Το επισήμανε ένας άριστος γνώστης του Θεάτρου, ο δημοσιογράφος και θεατρικός κριτικός Γιώργος Σαρηγιάννης, που έγραψε σε ανάρτησή του: «Να διευκρινίσω ότι ο Στέφανος Ληναίος δεν "έπαιζε για χρόνια" το "Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε" του Πιραντέλο. Και, πιο σωστά, ουδέποτε το έπαιξε ή το ανέβασε».
Το απόσπασμα του σχολίου του Γιώργου Παπαχρήστου είναι το εξής: «Είναι ντέρμπι η εκλογή της Κυριακής για το ΠΑΣΟΚ; Είναι ντέρμπι, αν έτσι νομίζετε, για να παραφράσω εν μέρει τον αφορισμό του Λουίτζι Πιραντέλο (ως και θεατρικό έργο, ομώνυμο, έγραψε ο άνθρωπος, και το έπαιζε για χρόνια ο Στέφανος Ληναίος -άλλη πασοκάρα!)»

- από το harddog



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια