«Παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...»

Nonews-NEWS.com



«Παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...»
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_69.html
Oct 11th 2024, 09:00



Ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για όλους και για όλα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1...Δύο μόλις 24ωρα πριν ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι από την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ο έκπτωτος πρόεδρος και εν  μέσω πολέμικών ιαχών από τους «κασσελίστας» και τους «87», ενόψει της συνεδρίασης του Σαββάτου, τόνισε πώς «το Συνέδριο θα αποφανθεί, αν είναι ο ίδιος Πρόεδρος του κόμματος».

Είπε ότι ο ίδιος είναι de facto και de jure πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και υποστήριξε ότι είναι αυτονόητο καταστατικά ότι το Συνέδριο πρέπει να αποφανθεί αν εγκρίνει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Ακόμη και αν ακυρωθεί η πρόταση μομφής από το Συνέδριο θα συνεχίσουμε κανονικά για εκλογή προέδρου και με δική μου πρωτοβουλία» σημείωσε.

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε: «Βεβαίως, θα πάμε σε εκλογές ό,τι και να γίνει».

Στο ερώτημα γιατί πήρε τα πράγματά του από την Κουμουνδούρου, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι το πρωί εκείνης της ημέρας, είχαν κλειδώσει τα e-mail του. «Συνειδητοποίησα ότι υπήρχε μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον ΣΥΡΙΖΑ και είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να μη ρίξω λάδι στη φωτιά. Το μόνο που έκανα είναι να ανακαλέσω το πληρεξούσιο προς τον γενικό διευθυντή του κόμματος για να μην έχω ευθύνη για όποιες αποφάσεις που δεν έχουν την έγκρισή μου» είπε ο κ. Κασσελάκης.

«Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί, κατά τη γνώμη μου, για αυτό που έχει γίνει» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως το Συνέδριο θα αποφανθεί, αν είναι ο ίδιος Πρόεδρος του κόμματος.

«Ουδέποτε ήταν σκοπός μου να κατέβω στην πολιτική και να γίνω Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Κασσελάκης και χαρακτήρισε «τακτικό λάθος» το ότι δεν προσέφυγε σε κάλπες τον περασμένο Φεβρουάριο. «Ήταν ένα σχήμα λόγου» δήλωσε ακόμη για το εάν ήταν «φυτευτός του Τσίπρα», ενώ «από εκεί και πέρα βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο κενό πολιτικής ηγεσίας για το κόμμα», όπως σημείωσε.

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι πρώην Πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια πράγματα» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε λέγοντας πως αν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, «το πιο έντιμο θα ήταν να κατέβει απέναντι μου». «Μετά την αμφισβήτηση που δέχτηκα τον Φεβρουάριο στο Συνέδριο, έκανα τα πάντα για να μπορέσει αυτή η σχέση να εξομαλυνθεί» εξήγησε, ενώ αναφέρθηκε στην πρότασή του να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες, παρατηρώντας πως «δεν υπήρξε ανταπόκριση σε αυτό» από τον κ. Τσίπρα.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο εν κινήσει που θέλει να με αποκλείσει από το να είμαι υποψήφιος να αναβάλει το Συνέδριο και να δημιουργήσει μια επιτροπή σωτηρίας, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας» τόνισε ο κ. Κασσελάκη και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε σενάριο αναβολής Συνεδρίου ή εκλογής Προέδρου»....

 



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια