Οι δύο λέξεις που απουσίαζαν από το μήνυμα του Μητσοτάκη...

Nonews-NEWS.com



Οι δύο λέξεις που απουσίαζαν από το μήνυμα του Μητσοτάκη...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_499.html
Oct 28th 2024, 21:03



Δύσκολες ώρες περνάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εντός της Νέας Δημοκρατίας, εξαιτίας της κριτικής που δέχεται από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, που τον καλούν να στραφεί ακόμα πιο δεξιά, όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζει...Την ίδια στιγμή, υψηλό παραμένει το ποσοστό των κομμάτων που βρίσκονται πιο δεξιά από τη Ν.Δ., όπως αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

Ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να χαϊδέψει συχνά τα αυτιά των ακροδεξιών, ευελπιστώντας πως θα περιορίσει τις διαρροές ψηφοφόρων από τη Ν.Δ. 
Με βάση τα παραπάνω γίνεται εύλογα κατανοητό το γιατί ο πρωθυπουργός απέφυγε να χρησιμοποιήσει τις λέξεις «φασισμός» και «ναζισμός» στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου. Το γεγονός αυτό παρατήρησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος προέβη και σε ανάλογη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. 

«Στο μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για την 28η Οκτωβρίου απουσιάζουν δύο λέξεις: φασισμός κ ναζισμός. Στην τελετή για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί η κυβέρνηση δεν έστειλε ούτε έναν υπουργό. Δεξιός αναθεωρητισμός κ άνοιγμα στην ακροδεξιά ως επίσημη γραμμή. #ΟΧΙ», ανάρτησε ο Ν. Ηλιόπουλος.
Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκηγια την Εθνική Επέτειο της 28ης ΟκτωβρίουΗ 28η Οκτωβρίου είναι πάντα μια μέρα τιμής και αναστοχασμού. Θυμόμαστε αυτούς που πριν από 84 χρόνια θυσίασαν τη ζωή τους για να μπορέσουμε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι.
Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, διεξάγεται η μεγάλη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η πατρίδα μας σήμερα είναι ισχυρή, με Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες είναι πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και να μας κάνουν όλες και όλους να αισθανόμαστε ασφαλείς.
Σε όλες τις άλλες πόλεις, όμως, της χώρας μας, όπως και εδώ στο Περιστέρι, παρελαύνουν οι μαθητές μας, από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο. Είναι η επόμενη γενιά, αυτή είναι, τελικά, η ισχύς, η δύναμη της χώρας και χρέος μας είναι να μπορέσουμε, σε αυτά τα παιδιά, να τους εξασφαλίσουμε τα επαρκή εφόδια έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών τους.
Αλλά να θυμούνται πάντα ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα το οποίο χρειάζεται διαρκή φροντίδα, χρειάζεται πρωτίστως συμμετοχή, χρειάζεται πολιτισμένο και ευπρεπή διάλογο, γιατί μόνο με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να μάθουμε σε μια οργανωμένη κοινωνία να συνυπάρχουμε, παρά τις διαφορές μας, και τελικά να προοδεύουμε και να προχωράμε μπροστά.
Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, απανταχού της γης, χρόνια πολλά.





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια