Το Ισραήλ έπληξε για πρώτη φορά τον βόρειο Λίβανο...

Nonews-NEWS.com



Το Ισραήλ έπληξε για πρώτη φορά τον βόρειο Λίβανο...
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_224.html
Oct 14th 2024, 18:44



Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε ο Λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός •Δύο νέα πολύνεκρα χτυπήματα στη Γάζα, ένα σε καταφύγιο και ένα σε κέντρο διανομής τροφίμων...Από το Reuters και το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου έρχονται αναφορές για ισραηλινά χτυπήματα σε διαμέρισμα στην πόλη Αϊτού στην περιοχή Ζγκάρτα του βόρειου Λιβάνου.
Αυτή είναι η πρώτη φορά στην τρέχουσα κρίση στη Μέση Ανατολή που το Ισραήλ βάζει στο στόχαστρο τη βόρεια περιοχή με τη χριστιανική πλειοψηφία, αναφέρουν και τα δύο πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου λέει ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Αϊτού, πάνω στα βουνά στο βόρειο Λίβανο.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια μεγάλη στήλη καπνού να υψώνεται πάνω από το χωριό και νεκρούς και τραυματίες να κείτονται στο έδαφος, μεταδίδει το BBC.
Το Αϊτού είναι γνωστό ως Μαρωνιτικό χριστιανικό χωριό, με πολλές εκκλησίες και μόνιμο πληθυσμό περίπου χιλίων κατοίκων.
Ωστόσο, πιστεύεται ότι ζει εκεί ένας αριθμός ανθρώπων που εκτοπίστηκαν λόγω του πολέμου στο Λίβανο.
Παράλληλα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου αναφέρουν ότι το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές σε πολλά σημεία στο νότιο τμήμα της χώρας από το πρωί.
Οι πόλεις Kharayeb, Tire και Nmairrieh χτυπήθηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NNA).
Ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά νωρίτερα δήλωσε ότι «συνεχίζει την επιχειρησιακή δραστηριότητα κατά των υποδομών και των τρομοκρατών στο νότιο Λίβανο».
Σήμερα το πρωί, ο IDF διέταξε τους ανθρώπους σε 25 χωριά στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν τις εστίες τους.
«Οποιαδήποτε κίνηση προς το νότο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού στα Αραβικά, Avichay Adraee.
Σημαντικές εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου συνοπτικάΣτο Λίβανο, 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά χτυπήματα σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή, ανακοίνωσε το υπουργείο ΥγείαςΣε άλλο σημείο, μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ σκότωσε τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες σε βάση του ισραηλινού στρατού νότια της Χάιφα το βράδυ της Κυριακής. Πρόκειται για μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ σε πάνω από ένα χρόνο μαχών.Στη Γάζα, οι αρχές της Χαμάς λένε ότι μια ισραηλινή επίθεση σε σχολείο που χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο σκότωσε 22 ανθρώπους την Κυριακή, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά.Το Reuters μετέδωσε πληροφορίες για ισραηλινή επίθεση με αποτέλεσμα 10 νεκρούς σε ένα κέντρο διανομής τροφίμων στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα. Γιατροί της περιοχήςν λένε ότι άλλοι 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν.Το μεσημέρι της Δευτέρας ο ισραηλινός στρατός είπε ότι κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ από τη Συρία.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια