«Ευθύνη έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, που απαξίωσε τα πολιτικά όργανα...»

Nonews-NEWS.com



«Ευθύνη έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, που απαξίωσε τα πολιτικά όργανα...»
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_73.html
Oct 11th 2024, 02:20



Ο Διονύσης Τεμπονέρας σε πρωινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής ζήτησε να ανασταλεί κάθε διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά θα υπάρξει διάλυση στο κόμμα της Κουμουνδούρου...«Δεν μπορούμε σε αυτό το κλίμα να επιλέξουμε πρόσωπα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια κρίση διαλυτική» επισήμανε ο κ. Τεμπονέρας.

Παράλληλα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο στις αρχές του 2025 για να αποτυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ιδεολογική του ταυτότητα».

Όπως είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει μπροστάρης σε μια συζήτηση για την κοινωνία για ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο στη βάση της πρόσκλησης σε προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας. Να γίνει μια συμφωνία που θα καταλήξει σε κυβερνητική πρόταση».

Ερωτηθείς, δε, για το πώς να καλυφθεί τυχόν το κενό εξουσίας, εφόσον δεν θα υπάρχει πρόεδρος στο κόμμα, ο κ. Τεμπονέρας εξήγησε ότι «στο διάστημα αυτό μπορούν η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή να εκτελούν χρέη προέδρου».

«Θεωρώ ότι είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να δώσει διέξοδο γιατί κάθε άλλη πρόταση να γίνουν εκλογές στο πολιτικό κενό, καθώς συζητάμε μόνο για την πολιτική κουζίνα, οδηγεί στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να είναι αντικείμενο του συνεδρίου η έκπτωση του προέδρου; Αυτό αφορά την κοινωνία;» τόνισε ο κ. Τεμπονέρας.

«Δεν μπορούμε να πάμε με πολεμικούς όρους σε μια εκλογή, οι μεν απέναντι στους δε. Την ίδια πρόταση είχα κατεβάσει και πέρσι στην Κεντρική Επιτροπή και είχε μειοψηφίσει» συμπλήρωσε.

Παρατήρησε, επίσης, ότι «μέχρι πρότινος η Κεντρική Επιτροπή συμφωνούσε με την ηγεσία. Κάτι συνέβη και έσπασε ο πολιτικός δεσμός, κάτι λάθος έκανε ο Κασσελάκης και έχει κριθεί έκπτωτος».

«Εδώ δεν κάνουμε survivor. Αν δεν το έχουμε καταλάβει, ευθύνη έχει ο Στέφανος Κασσελάκης που απαξίωσε τα πολιτικά όργανα» είπε ακόμα ο κ. Τεμπονέρας σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί αλλά να δεσμεύονται από πολιτικές αποφάσεις»...





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια