«Η βία στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη...»

Nonews-NEWS.com



«Η βία στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη...»
http://www.nonews-news.com/2024/10/blog-post_212.html
Oct 3rd 2024, 11:40



Το ζήτημα της βίας των ανηλίκων αλλά και το ζήτημα της βίας που υφίστανται τα παιδιά, τέθηκε σε συνάντηση που είχε χθες ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με τη Συνήγορο για τα δικαιώματα του παιδιού, Θεώνη Κουφονικολάκου...Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Φάμελλος είπε ότι «σήμερα το παιδί στοχοποιείται, περιθωριοποιείται και δεν εμπιστεύεται το σχολείο». Υποστήριξε ότι «αντί για επικοινωνιακές εξαγγελίες, που στοχεύουν στη στέρηση της ελευθερίας και στον εγκλεισμό, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην υποτροπή και στην αύξηση της εγκληματικότητας στους νέους, θα προτείναμε στον κ. Μητσοτάκη να δώσει πραγματική σημασία στο σχολείο, στην οικογένεια και στο παιδί. Και όχι να συνεχίσει να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους».

Τόνισε ότι «οφείλουμε να ενισχύσουμε την πρόσβαση στην Παιδεία, μειώνοντας τη σχολική διαρροή, να στηρίξουμε την Παιδεία ποιοτικά, με μαθήματα κοινωνικών επιστημών, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και να στηρίξουμε επίσης και τους εκπαιδευτικούς. Θέλουμε ένα σχολείο που να ακούει τα παιδιά. Να στηρίξουμε την οικογένεια, το κοινωνικό κράτος ώστε να έχουν ρόλο και φωνή οι νέοι. Γιατί σήμερα οι κοινωνικές δομές και οι δομές ψυχικής υγείας συρρικνώνονται».

Κατά τον κ. Φάμελλο «αν ενδιαφέρεται πραγματικά ο κ.Μητσοτάκης για το ζήτημα της βίας των ανηλίκων οφείλει να μεριμνήσει για την στελέχωση στους επιμελητές ανηλίκων και τους εισαγγελείς ανηλίκων και να ενισχύσει την κατάρτιση και την επιμόρφωσή τους. Και ας ξεκινήσει από κάτι απλό: Καταγραφή της βίας μεταξύ των ανηλίκων και σε βάρος των ανηλίκων αλλά και της σχολικής διαρροής».

«Στο επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη ούτε αυτά τα στοιχεία υπάρχουν», σχολίασε...





You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια